Doporučujeme
BIO česnek.
Jaro doslova vybízí ke konzumaci čerstvé zeleniny. Představte si jak to křupne, když se zakousnete do čerstvého římského salátu. Když k němu přidáte...
Dříve se brambory považovaly za léčivou surovinu a také za pokrm nejchudších lidí. Dnes je to spíše naopak. Výraz gratinované pochází z Francie a představuje způsob pečení, při kterém vzniká krusta ze strouhaných sýrů.
Fandíte jedlým dárkům? Pak určitě oceníte náš tip na pikantní nakládaný sýr. Ideální dárek pro milovníky večerního zobání u vína!
Oblíbili jste si recept na tatarák, ale přemýšlíte, že byste rádi ochutnali i jinou než klasickou verzi? Dá se připravit z lososa, tuňáka, červené řepy, ale třeba také z lilku. A právě dnes pro vás tuto...
Už víte, co budete dnes vařit? Pokud ne, už nemusíte dál dumat. My Healthy Moment vsadila na jednoduchost, rychlost a osvědčené asijské chutě. Ochutnejte rýžové nudle s hovězím masem podle jejího receptu.
Omrzelo vás grilování stále stejně připraveného masa? Zkuste svůj grilovací repertoár rozšířit o šťavnatou vepřovou panenkou, která vám v kombinaci s česnekem a pečenou zeleninou opět vykouzlí úsměv na tváři.
Překvapte milovníky masa neodolatelným pečeným kolenem podle receptu od Honzy Punčocháře. Máme pro vás totiž tip na dokonale vypečenou kůrčičku, která vás zkrátka dostane. A to díky použití octa a soli. Pro ...
Jídlo, které zahřeje a zasytí v jednom? Není problém, skvělým tipem na takový pokrm je poctivé curry plné zeleniny a vylepšené o exkluzivní krevety. Dnešní recept od Terezy Havlínové je zkrátka na vlně...
Sekaná plněná vařeným vejcem? Česká klasika, kterou všichni známe. Zkrátka skvělá volba pro víkendový oběd s rodinou nebo přáteli. Příprava je možná trochu časově náročnější, ale čekání se rozhodně vyplatí!
Červená čočka a kuskus. Perfektní bezmasá varianta pro oběd, na kterém si pochutná vegetarián i vegan. Vyzkoušejte náš recept, který jistě oceníte uprostřed léta, jako skvělý a lehký oběd.
Falafel se tradičně podává na Blízkém východě. Svou oblibu si však získal po celém světě. Tuhle cizrnovou pochoutku si můžete dopřát na spoustu způsobů. Ať už si ho dáte do wrapu, sníte ho jen tak nebo s ním vylepšíte...
Recepty s cuketami se během léta vždy hodí. Tato zelenina je nyní ve své sezoně a pokud máte po ruce menší plody, můžete se těšit na skvělý chuťový zážitek! Připravte ke grilovačce tento skvělý cuketový salát.
Chutné a rychlé jídlo, které voní jihem? Přesně tak na vás zapůsobí náš recept na středomořskou rybí pánev, protože je plná lahodných artyčoků, oliv a rajčat. Rybí filety jsme zvolili takové, které jsou v našich...
Chuťovky nesmí chybět na žádné oslavě. Velké oblibě se těší ty, které nejsou náročné na přípravu a nemusí se třeba zapínat ani trouba nebo plotna. Přesně to splňují tyto sýrové kuličky – jsou skvěle dochucené a obalené v...
Do pekáče, jako příloha, ale také hlavní surovina pro nedělní polévku. Brambory nechybí v mnoha receptech, často opravdu nezapomenutelných. Co byste ale řekli na krém z pečených brambor, kterému dodá skvělé aroma pečená...
Výtečné těstoviny, kterých se zkrátka nemůžete nabažit? Přesně toto splňují naše uhlířské špagety, které možná znáte pod názvem spaghetti carbonara. Jsou krásně krémové, plné křupavé slaniny a voňavé petrželky. Už si chystáte talíře?
I krémové polévky si můžete dopřát ve veganské podobě. Krásně zahřejí, zasytí a navíc jsou hezké i na pohled. Pojďte se s námi pustit do vaření a zkuste mrkvový krém od Maruškyveg.
Příznivcům indické kuchyně nemusíme kari představovat. Pokud si obvykle dopřáváte voňavé kari s kuřecím masem, vyzkoušejte veganské kari s rýží, na kterém si skvěle pochutnáte. Recept na květákové kari s cizrnou pro vás...
Bez vaření, bez pečení, zkrátka úplně raw! I tak si můžete připravit špagety, naprosto bez obav. Ideální je k tomu syrová červená řepa, cottage sýr a zakysaná smetana. Rozhodně musíte tuhle vegetariánskou pochoutku ochutnat!
Zapomeňte na řídkou rajskou polévku ze školní jídelny. Tahle tomatová polévka je italská, hustá s intenzivní chutí a vůní rajčat a bazalky. Pro zjemnění se přidává trochu smetany. Vyzkoušejte náš recept na rajčatovou...
Chřest je jarní ingredience, která nesmí na našem stole nikdy chybět. Tušili jste, že v případě bílého a zeleného chřestu nejde o různé odrůdy? Rozdíl je pouze v metodě jejich pěstování. Zatímco bílý chřest se...
Krémové polévky se těší velké oblibě už několik let, a proto vznikají stále nové recepty a variace z výtečné zeleniny, někdy dokonce i z ovoce. Do jarního čísla časopisu Gusto jsme vymysleli hráškový krém vylepšený...
Připravte si domácí bylinkové máslo. Skvěle se hodí k masu, na brambory i zeleninu, ale namazat si ho můžete i na pečivo. V kuchyni má zkrátka široké využití a vy ho tak budete mít vždycky...
Vyměňte kečup s hořčicí za originálnější dipy k vašemu pečenému masu nebo zelenině. Čerstvé, kvalitní ingredience a domácí zpracování, to jsou nesporné výhody přípravy domácích dipů. Když přičteme ještě spokojené tváře všech...
Minestrone – italská hustá polévka, ve které najdete opravdu hodně zeleniny! Především rajčata, celer, fazole nebo třeba mrkev. My jsme ji navíc doplnili těstovinami, voňavou slaninou a bazalkovým pestem. Jasně daný recept totiž úplně...
Jednohubky, které jste zaručeně ještě neměli! Až je ochutnáte, určitě je budete chtít připravovat pořád. Příprava je sice trochu delší, ale výsledek opravdu stojí za to. Tortilla jednohubky plněné pečenými žebry, kyselou okurkou a ...
Rychlé, lehké a výtečné! Přesně takové jsou cizrnové placičky s indickou raitou. Recept pro vás připravila Garden & Kitchen. Pochutnají si na nich příznivci lehčího stravování i vegetariáni. Ideální recept na ...
Recept na masové kuličky je velice populární v severských státech. Už jste je někdy ochutnali? My pro vás máme spojení masa, zeleniny a hub, kterému jen těžko odoláte. Hotové kuličky nemusíte podávat pouze s kaší nebo...
V české kuchyni jsou populární topinky, Italové si zase pochutnávají na předkrmech jako jsou crostini nebo bruschetty. A právě ty si můžete dnes připravit, rovnou se třemi druhy zdobení. Rozdíl je ale ve volbě pečiva a ...
Pokud jste neznali pojem Buddha bowl, tak vám ho rádi představíme. Jedná se o misku, která je naplněna různými ingrediencemi všech barev a chutí. Často klame svým vzhledem salátu, takže můžete vypadat jako málo sytá. Ale není tomu tak...
Plněné papriky jsou populární pochoutkou mnoha světových kuchyní, a proto nemohou chybět ani mezi recepty na Gusto Academy! Tereza Havlínová pro vás sepsala skvělou variaci s mletým masem, rajčaty, rýží a mozzarellou....
Představte si kvalitní tradiční ingredience v netradičním spojení. Mluvíme o kombinaci šunky od kosti se sýrem, která ještě nikdy nikoho na světě neurazila. Když si dopřejete o pár minut na přípravu navíc,...
Přemýšlíte nad lehkou a zdravou večeří? Pak sáhněte po veganském receptu od Marušky Veg. Tentokrát si pro vás připravila semolinové těstoviny se špenátovým pestem a tempehem. Recept je rychlý a velmi jednoduchý.
Pečená zelenina se dá připravovat celý rok, ale hodí se obzvlášť v podzimních měsících, kdy nemáme chuť na studené pokrmy. Zkuste náš recept na rajčata pečená s česnekem a sýrem feta. Pečená rajčata si můžete dát jako...
Zelené fazolky? Kapitola sama o sobě, pravděpodobně pocházejí z Jižní Ameriky a odtud se postupně rozšířila do zbytku světa. Neobsahují žádný tuk, představují vynikající zdroj vlákniny a vitamínu C. Pro zachování...
Jídlo, které nakrmí hned několik hladových krků a ještě při jeho přípravě zaneřádíte minimum nádobí? To je sen snad každého z nás. Fitnessrecepty jde těmto tužbám naproti, má pro vás jeden snadný recept na výtečnou...
Vepřová pečeně je ideální na pečení v celku, ale hodí se i na řízky nebo minutky. Pečená vcelku je perfektním nedělním obědem pro celou rodinu. Čerstvý rozmarýn pak skvěle dochutí nejen maso, ale i zeleninovou...
Zasytí, je plný nádherných podzimních barev a skvěle voní! Uvařte si během sychravých dnů tuto pohankovou specialitu, natáhněte se na gauč a relaxujte.
Nechte se inspirovat francouzskou kuchyní a připravte si jednoduchou a krásně barevnou večeři. Ratatouille je nepřekonatelná zeleninová dobrota, kterou si můžete dát jako hlavní chod i jako přílohu k masu.
Oslavy a večerní posezení si zaslouží předkrm i jednohubky v jednom. A přesně to pro vás dnes s naším novým receptem máme. Hlavní náplní těchto skvělých košíčků je guacamole, které snadno vylepšíte krevetami a ...
Zeleninové chipsy přišly v poslední době do módy. Časté jsou chipsy z červené řepy, celeru či mrkve. Vyzkoušejte jejich dýňovou obdobu a určitě nebudete...
Slyšeli jste o kuchařské výzvě Romana Staši? Utkal se společně s Pavlem Berkym a uvařil podle obsahu lednice jedné ze soutěžících. Výsledek? Voňavé krůtí maso s ricottou a ořechy, které oslní. Určitě vyzkoušejte a ...
Na grilu se dají připravovat i jiné pochoutky než burgery či steaky. Tentokrát pro vás máme tip, jak si na grilu připravit výbornou vepřovou pečeni v papilotě s cibulí a zakysanou smetanou. Jako přílohu si pak...
Zelená je dobrá! Obzvlášť během jara, které už je za rohem. Proto byste si neměli nechat ujít tento snadný recept na zelenkavé špecle s brokolicí a vlašskými ořechy. My Healthy Moment je doporučuje k obědu i večeři...
Voňavá kuřecí křídla, kterým dodává šmrnc poctivá marináda? Bez té by to totiž vůbec nešlo! Vsaďte na osvědčenou klasiku a hoďte na gril pár kuřecích kousků.
Zapečená zeleninová jídla se těší velké oblibě nejen v létě. Jsou hotová raz dva, nejsou nijak složitá a u stolu si pak všichni pomlaskávají. Zkuste recept od Cooking with Šůša a hýčkejte se sezonními surovinami.
Voňavá tikka masala je tradiční pokrm indické kuchyně, který se velice často připravuje s kuřecím masem. Pokud jste ale vegetariáni, případně se snažíte maso alespoň omezit, určitě vás bude zajímat dnešní recept. Vege tikka masala je totiž...
Rozhodně to není katův šleh, nenechte se zmást! Jde o naši fantastickou pikantní směs, kterou si vychutnají zastánci vegetariánské kuchyně i masožrouti. Tempeh má totiž skvělou chuť i vůni.
Víte, co jsou orecchiette? Jsou to nezvykle tvarované těstoviny typické pro italské město Bari. Abyste si na nich pochutnali jako na italské dovolené, smíchejte je s čerstvými rajčaty, křupavou brokolicí a čerstvou...
Nechcete se dělat s celou pizzou, ale na kombinaci rajčatové omáčky a další skvělých surovin máte chuť? Tak proč nezkusit naše pizza tousty! Jsou jednoduché, s domácí omáčkou navíc opravdu vynikající. A fantazii při...
Každá rodina servíruje během víkendových obědů nějakou specialitu. Pokud se mezi ně řadí i karbanátky, určitě vás dnes potěšíme. Máme tu totiž recept, podle kterého zvládnete hned dvě verze, ale se stejným základem. Pochutnají si tak...
Milujete těstoviny? A co takhle vyzkoušet veganskou verzi oblíbených lasagní? Přesně tuhle pochoutku jsme pro vás připravili. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do příprav.
Že jsou ryby pro náš organismus velice prospěšné, nemusíme připomínat. Když ale přijde na to, jak připravit pstruha nebo jinou rybu, lidé se často leknou. My vám v dnešním receptu ukážeme, že pečený pstruh v troubě je jednoduchý...
Pohodu na řecký způsob si můžete doma u grilu dopřát klidně každý večer. Typická řecká pochoutka – Souvlaki s tzatziki se postará o to, že se během chvilky ocitnete na dovolené u moře.
Nechte se inspirovat na Balkáně a připravte si zapečenou lahůdku z lilku, hovězího mletého masa a rajčat. Zapečený lilek s mletým masem je perfektní a lehký oběd, který si můžete vzít s sebou do práce. Perfektní je s...
Dopřát si misku salátu v zimě? Za nás rozhodně! Stačí vybrat vhodné suroviny, které se na jeho přípravu hodí. My tentokrát sáhli po kořenové klasice, kterou jsme doplnili zdravými klíčky, cizrnou, křupavou slaninou a ...
Skvělý oběd pro celou rodinu můžete klidně připravit na jedné pánvi. Vepřová krkovice s bramborem je klasika, která chutná opravdu všem. Když krkovici navíc správně namarinujete, budete mít jistotu, že maso bude měkké a ...
Říká se mu také trhací chléb – zkrátka svačinka nebo chuťovka, kterou si rádi dáte po celém dni práce nebo i večer k pivu. Markéta v troubě pro vás má tento snadný recept, na jehož výsledku si opravdu pošmáknete.
Máte rádi vaječné omelety? A co takhle vyzkoušet vaječnou omeletu po italsku? Bramborová frittata je rychle hotová, a navíc skvěle chutná. Zkrátka perfektní, zdravá večeře, kterou zvládnete, i když nejste velcí kuchtíci.
Přemýšlíte nad svačinou do práce nebo na cesty? Vyzkoušejte sandwiche s cizrnovou pomazánkou, kterou namažete na kváskový chléb a ozdobíte je rajčaty, sýrem Cheddar a salátem. Recept na cizrnovou pomazánku pro ...
Máte rádi zelné polévky, ale známou klasiku byste rádi nějak ozvláštnili? Není problém. Dnes pro vás máme něco mezi ruskou polévkou Šči a známou polévkou Minestrone. Je to naše zelná s vaječným žloutkem.
Už jste doma vyzkoušeli poctivý cizrnový hummus? Tento dip (případně kaše nebo forma pomazánky, záleží na vás, jak mu budete říkat) je studený pokrm populární po celém světě. Proto nechybí ani na Gusto Academy, kde si ho díky Tereze...
Základem této silné polévky je pečené kuře nebo jeho nespotřebované kousky z předchozího dne. Proto je také ideální jako zero waste recept.
Asijská kuchyně není jen o rýžových nudlích s kuřecím masem. V Japonsku jsou velmi populární soba nudle, které se připravují z pohanky. Výtečně si rozumí s křupavou brokolicí a aromatickým tempehem. Objevte s ...
Jednoduchý český recept, který je i po letech stále perfektní. Na tradice se zkrátka nezapomíná, takže houbový kuba nesmí během vánočních svátků na vašem stole rozhodně chybět!
Panini jsou rychlé a dokřupava zapečené bagety z Itálie. Ideální jako snídaně nebo poctivá svačina během dne. A co je na nich vlastně tak skvělého? Můžete je naplnit vším, co máte rádi. My pro vás máme variaci s ...
I oblíbená sekaná se dá připravit bez tradičního mletého masa. Stačí vám k tomu červená čočka a pár základních surovin, které v kuchyni určitě máte! Podívejte se na náš podrobný recept s videem.
Skvělé krémové risotto je typický italský pokrm. Nepleťte si ho s rizotem ze školních jídelen, toto je mnohem lepší a potěší kdejakého labužníka.
Pokrm, který jistě znáte ze svých prázdninových cest si můžete připravit i sami doma, a to během několika málo minut. Pusťte se do vaření a uvidíte, že za pár minut se z kuchyně budou šířit libé vůně.
Kuřecí prsa najdete v mnoha receptech, ale co tentokrát zkusit stehna. Výsledné maso je šťavnatější, a proto rozhodně stojí za to. Kuřecí plátky doplněné o chutnou paprikovou marmeládu se stanou oblíbenou chuťovkou všech...
Také tak milujete zapečené těstoviny? Není divu! Tento jednoduchý recept, ve kterém se krásně zužitkuje i uzené maso, si s chutí připravíte k obědu i k večeři.
V tomto celosvětově známém receptu má hlavní slovo zelenina. A to na plné čáře. V ratatouille najdete lilek, cuketu, rajčata, papriku a třeba i česnek nebo cibuli. Zeleninové kombo, které bez problému zastane...
Perfektní volba pro finger food, ale i jen tak na chleba, když není chuť nebo čas moc dlouho vyvařovat. A to se může stát každému z nás. Tak si vyrobte během pár minut dobrotu, s kterou vyhrajete každou party.
Krůtí maso je vhodná volba při dietě, ale věříme, že zachutná všem. Jako hlavní hrdina si podzimní dýní skvěle rozumí a vy si ho rádi uvaříte hned několikrát.
Při letní grill party by vedle masa nemělo chybět i jídlo pro vegetariány. My jsme tentokrát vybrali cizrnové placky se smetanovým dipem. Uvidíte, že si na nich s gustem pochutnají i masožravci. Recept na ...
Letní vegetariánská dobrota, kterou si rychle připravíte po dlouhém pracovním dni. Příjemně vás osvěží, a přitom vás zasytí. Hotovo budete mít během chvilky a vsadíme se, že se po něm jen zapráší.
Pořádnou večeři z grilu pro milovníky masa připravíte z pečených vepřových žeber. Říz topince dodá dip z ricotty a dijonské hořčice. K dokonalosti už bude chybět jen sklenice vychlazeného piva.
Maďarská klasika, která u nás už zdomácněla – segedín! Připravte si poctivý segedínský guláš se zelím a smetanou. Místo houskového knedlíku jsme k němu tentokrát jako přílohu zvolili karlovarský knedlík.
Když vás dožene chuť na klasiku, přijde holandský řízek s bramborovou kaší rozhodně vhod. Všichni tento recept známe a jistě ho také milujeme. Nebo alespoň ti, kteří mletému masu prostě neodolají. Pusťte se s námi do ...
Není nad domácí, jak by řekl každý poctivý pizzař. Netřeba mít ale kamennou pec, ani speciální lopatu na sázení pizzy do pece. S naším receptem zvládnete pizzu hravě i na klasickém plechu a ve vlastní kuchyni....
Čerstvé bylinky, rajčata, česnek, parmezán... posíláme na dálku vůni oblíbených lasagní. Nestačí vám to? Tak pojďte vařit! Ukážeme, jak připravit úžasný pokrm, který vás jedním soustem přenese do prosluněné Itálie. Ale tentokrát budou...
Sezóna grilování je v plném proudu a my pro vás máme tip, jak si připravit rychlou večeři a celou na grilu. Vepřové steaky s medvědím česnekem se zeleninovými špízy podávejte s pažitkovým dipem. Jistě si na nich...
Salát, který si s chutí připravíte doma k večeři, ale vhod přijde i na cestách? Foodtherapybydenisa sází na spojení kuskusu s kupou zeleniny. A my jsme pro!
Také se vám sbíhají sliny, když vidíte rozpečený hermelín na grilu? My jsme tuto sýrovou pochoutku dovedli k dokonalosti! Stačí vám k tomu toustový chléb, šunka, pár kousků zeleniny a osvědčené brusinky. Něco takového vám...
Rádi byste na grilovačce ochutnali kus masa, ale steaky vám nic neříkají? Výbornou volbou jsou masové špízy, se kterými si můžete báječně vyhrát. Ty naše kombinují mleté maso, chutný sýr a tenké plátky zeleniny. Křupavá slanina je pak...
Klasickou sekanou z hovězího mletého masa jste doma už jistě někdy připravovali. Co takhle ale do masové směsi přidat cuketu? Uvidíte, že sekaná bude skvěle chutnat celé rodině. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do ...
Sezóna cuket je v plném proudu, a proto pro vás máme skvělý recept na cuketu s mletým masem. Výsledek nejen skvěle chutná, ale i výborně vypadá. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do přípravy.
I bez masa je můžete zkusit, přesně tak! Tyto jarní zeleninové lasagne jsou ztělesněním svěžích chutí, tak neváhejte dlouho a pusťte se do vaření. U větších jedlíků vydá základní recept na 4 porce, případně na 6.
Představte si skvělý teplý letní večer u vína a grilování s přáteli, a to vše bez burgerů. Takové grilování si neumíte představit? My víme, je to těžké. Proto vám přinášíme recept na originální pivní burgery, které...
Vychutnejte si tradiční večerní posezení u táboráku! Připravte si ke klasickému špekáčku cibuládu, která vám v chladničce vydrží i do příštího grilování. Stejně jako skvělá domácí hořčice, kterou chutně doplníte uzeninu...
Vývar, jako třeba tento kuřecí, je skvělým základem pro vaše vaření. Uděláte z něj nejen kvalitní polévku, ale pomůže vám snadno dochutit další jídla. Takový recept zkrátka ocení každý, kdo miluje poctivé domácí chutě. Pusťte si náš...
Asijské inspirace není nikdy dost! Tentokrát padla volba na lososa v teriyaki omáčce. Hotovo budete mít během chvilky a rozhodně se nemusíte bát, že byste tuhle dobrotu nezvládli uvařit. Zkrátka zdravá večeře, jak má být!
Rolády jsou skvělé v tom, že je můžete naplnit v podstatě čímkoliv. Kluk v zástěře vsadil na sezonní cuketu a cherry rajčátka, které této krůtí dodávají lehký letní nádech. Jaké náplně máte nejradši?
Chřest je konečně tu a v té nejlepší kondici! Využijte chřestové období naplno a připravte pro celou vaši rodinu jednoduchou, ale především báječnou polévku. Výborně ji doplňuje křupavý slaninový chips a nechybí ani...
Dnes pro vás máme letní recept jako vyšitý! Zapečená rajčata s kuskusem a mozzarellou, která výtečně zasytí a navíc jsou opravdu zdravá. Už víte, co si uvaříte k obědu?
Základní těsto na palačinky, které je velice chutné a navíc bezlaktózové? Přesně takový recept máme v rukávu. Pak už jen stačí vybrat vhodnou náplň, může být sladká i slaná, a jde se podávat. Tyto extra rychlé a ...
Těstoviny jsou snad všemi oblíbené a nabízejí nespočet možností, s čím je zkombinovat. Zároveň si už v základu můžete vybrat ze stovek druhů samotných těstovin. My Healthy Moment sáhla po osvědčené klasice – kuřecím masu,...
Nádivka je nedílnou součástí Velikonoc. Každá rodina má ten svůj nejoblíbenější recept, ale je jen na vás, kterou cestou se vydáte. Můžete klidně i experimentovat, vynechat maso a zkusit naši vege variaci s křupavou...
Víkendové pečené kuře jste jistě servírovali už několikrát a každý si rozhodně pochutnal. Nechcete ale tuto známou klasiku českých strávníků trochu proměnit a zkusit upéct baby kuře pro všechny u stolu? Jako přílohu...
Máte rádi snadné recepty, které oslní? Mezi takové se řadí i naše chřestové kremrole se slaninou, doplněné o skvělý hráškový dip. Vyzkoušíte?
Tomu říkáme jarní barva podle našeho gusta! Tyto snadné palačinky ze špenátu a kopřiv si můžete připravit doma do půl hodinky a k nim pak podávat už jen tvarohový dip s voňavou pažitkou. Pojďte s námi přivítat...
Vietnamská kuchyně je plná bylinek, zeleniny a všemožných ingrediencí z voňavé rýže. Dnešní recept na rýžové závitky s tofu je parádním tipem na párty občerstvení, za to vám ručíme. Hodit se budou šikovné ruce a...
Recepty s listovým těstem jsou v České republice vyloženě opěvované. Ať už jde o obligátní šneky, sladký štrúdl nebo právě tento kousek, který je jako stvořený pro nadšence do zvěřiny. Podzimní chutě jsou z toho...
Už jste slyšeli o polentě? Pochází z Itálie a připravuje se z kukuřice. Kukuřičnou kaši však můžete znát i z Chorvatska, Moldavska nebo Černé Hory. My jsme ji tentokrát připravili s grilovanými ředkvičkami z...
Křupavá kuřecí křídla jsou jistotou řady grilovaček. Snadná na přípravu a chuťově dotažená, přesně taková je naše verze s asijským šmrncem. Výhodou také je, že tento recept můžete připravit klasicky v troubě a s...
Ani trochu mouky, jen samá semínka, ořechy, vejce a olej. Chléb, který je naprosto bez lepku, a proto ideální pro osoby, které se mu vyhýbají. Je hodně sytý, takže vám stačí jen pár plátků. Ale s naší čočkovou pomazánkou se...
Špagety si nemusíte dopřávat jen s boloňskou omáčkou. Skvělé jsou i v jiných úpravách, my jsme pro vás tentokrát připravili recept na špagety s rukolovým pestem a červenou řepou. Tímto rychlým a lehkým jídlem potěšíte i...
Grilovat se dá i bez masa, to je v současné době dobře známo. Nicméně zajímavé recepty na zeleninové grilování, aby člověk pohledal. Máme proto pro vás jeden ukázkový recept na grilované špízy ze zeleniny a tempehu.
Docházejí vám nápady? Máme pro vás snadný recept od My Healthy Moment, který si s chutí uvaříte prakticky kdykoliv.
Těstovinové saláty jsme si oblíbili především pro jejich snadnou přípravu. Stačí vybrat několik vhodných ingrediencí, uvařit si třeba kopu penne nebo vrtulek a smíchat vše dohromady. Trochu soli, pepře, oleje a je hotovo! My jsme...
K večeři, na nedělní oběd, to je ve finále jedno. Tyto vepřové kotletky jsou neskutečně chutné a opravdu vás příjemně zasytí. Díky pivu v marinádě si na nich jistě skvěle pochutnáte. Sice si na ně budete muset...
Co si nejčastěji vaříte během podzimu? Hlavní slovo mívají dýně a s nimi již legendární dýňová polévka. Zkuste ale z této zeleniny připravit i něco jiného, třeba zapečenou specialitu s kroupami a tempehem. Recept,...
Odkud pochází Boršč? Pokud tipujete, že z Ukrajiny, pak máte pravdu. My pro vás máme recept od Martiny Hladjuk, která se nechala inspirovat svou tchýní. Můžete se tak těšit na polévku jako od maminky. Základ je z...
Guláš z hovězího masa je klasika, i vepřový hospodský guláš je velmi oblíbený. Ale co takový guláš z hlívy ústřičné s voňavou slaninou? Tomu neodolají především milovníci hub, ale je tak božský, že ani masožravce...
Pestrobarevné pomazánky nesmí chybět ani na letošním silvestrovském posezení! Receptů existuje nespočet, ale dnes tu pro vás máme osvědčenou trojici, kde je základem kvalitní tvaroh.
Rendlík plný horké sýrové směsi, k tomu švestky ve slanině, zdravá kapustička a kostičky chleba. Variace na známé fondue přijde během podzimních dnů rozhodně k chuti. Gramáž vyjde na 4 porce pro větší jedlíky,...
Když se řekne česká ryba, mnozí si nejspíš jako první vybaví kapra. České vody v sobě přitom skrývají daleko lepší a chutnější kousky. Ochutnejte třeba candáta na víně s máslem a salátem z černé...
Spojili jsme síly se známým šéfkuchařem a porotcem MasterChef Česko Honzou Punčochářem a připravili pro vás recept na cibulový, jinak také alsaský, koláč! Je snadný, krásně křupavý a hlavně neodolatelný. Dělá se sice z...
Masové kuličky jistě znáte v kombinaci se špagetami, ale dají se servírovat i jinak! Zkuste naše netradiční spojení s červenou čočkou, budete se olizovat za ušima ještě zítra!
Šťavnatého lososa si během letních měsíců dopřáváme s ještě větší chutí. V kombinaci s pečeným bramborem a porcí rajčat jde o skvělé a svěží jídlo. A Tereza Havlínová to moc dobře ví, tak zkuste její recept.
Pokud jste o flatbreadu nikdy neslyšeli, nemusíte se ničeho bát. Jedná se o takovou vylepšenou chlebovou placku. Nebojte se ji zkusit, je lahodná a můžete si ji vychutnat ve spoustě různých variací!
Letní měsíce doslova lákají k lehkým zeleninovým jídlům. Připravili jsme pro vás proto recept na skvělý řecký salát, na kterém si jistě pochutnáte. Podávat ho můžete ke grilovanému masu nebo jako hlavní chod s pečivem.
Z méně známých ingrediencí můžeme mít občas respekt, ale u přípravy krevet se opravdu není čeho bát. Jsou hotové během několika málo minut a báječně se doplňují s lehkým salátem a opečeným toastem. Za chvíli tak...
Rádi byste rodinu překvapili kompletním menu, které je dotažené do dokonalosti od prvního do posledního sousta? A máte navíc rádi mexickou kuchyni nebo pikantní jídla? Pak je pro vás dnešní výběr pokrmů jako stvořený....
Co by to bylo za grilování bez pořádného hovězího burgeru? My pro vás máme recept od Jana Punčocháře na hovězí burger v domácí bulce s cuketou a žampionem portobello. Příprava vám sice zabere trochu času, ale uvidíte,...
Prosím zapněte si Javascript pro správný chod webu
Zdá se, že nemáte zapnutý Javascript. Je možné, že se vám stránky nebudou zobrazovat správně. Prosíme, zapněte si Javascript, nebo si přečtěte víc zde.