Rajčatová polévka se smetanou

  • snadné
  • do 30 minut
  • Polévky

2.9

9x hodnoceno

Zapomeňte na řídkou rajskou polévku ze školní jídelny. Tahle tomatová polévka je italská, hustá s intenzivní chutí a vůní rajčat a bazalky. Pro zjemnění se přidává trochu smetany. Vyzkoušejte náš recept na rajčatovou polévku a uvidíte, že si ji zamilujete na první ochutnání.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Čerstvá rajčata spařte, oloupejte a dejte stranou.
  2. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji.
  3. Spařená rajčata nakrájejte, přidejte česnek a vše restujte zhruba 6–8 minut.
  4. Přidejte rajčatové pyré, pepř, sůl a bazalku a dolijte vodu podle hustoty polévky.
  5. Povařte 20 minut a rozmixujte. Na závěr polévku zjemněte smetanou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte