Dýňové kari s rýží

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

4.2

5x hodnoceno

Milujete orientální jídlo a máte přebytky dýní ze zahrádky? Pak je recept na víkendový oběd jasný! Vyzkoušejte naše dýňové kari s rýží, na kterém si pochutná celá rodina. Voňavé kari vás zahřeje uprostřed sychravého podzimu a dodá vám dostatek energie.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Slunečnicový olej BILLA Naše BIO 2 lžíce
  • Cibule žlutá 2 ks
  • Česnek balený 2 stroužek
  • Zázvor 8 cm
  • Kari koření 2 lžíce
  • Dýně hokkaido 1 ks
  • Cizrna 200 g
  • Zeleninový vývar 300 ml
  • Loupaná rajčata 1 balení
  • Kokosové mléko (BILLA Bio) 400 ml
  • Citrónová šťáva 0.5 ks
  • Sůl

Postup

  1. Cizrnu den předem namočte, druhý den vyměňte vodu a v nové vodě dejte vařit minimálně na 1 hodinu.
  2. Na oleji osmažte nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Když začnou zlátnout, přidejte kari koření. Po chvíli přidejte i dýni, cizrnu, rajčata a zalijte zeleninovým vývarem a kokosovým mlékem.
  3. Vařte 30 minut, mezitím si můžete uvařit i rýži jako přílohu.
  4. Poté 2 naběračky ze směsi rozmixujte a vraťte, celé kari se tím zahustí. Dochuťte citrónovou šťávou a solí.
  5. Servírujte s rýží a dýňovými semínky.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte