Salát z fazolových lusků s bazalkou a přírodním sýrem
- střední
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Předkrmy, Saláty
4.7
3x hodnoceno
Postup:
- Fazolové lusky nejprve propláchněte čistou vodou a odstraňte z nich nožem nebo odtrhnutím tužší konce.
- Poté lusky vhoďte do vroucí, osolené vody, krátce povařte cca 30 vteřin a hned zchlaďte ve studené vodě.
- V menším rendlíku přiveďte k varu vodu, přilijte do ní ocet a plotnu ztlumte na střední plamen.
- Vejce vyklepněte do lžíce, roztočte ve vodě vír a opatrně ho do něj vlijte.
- Maximálně do minuty bude zastřené vejce hotové. Poté ho zchlaďte ve studené vodě, aby se zastavil var. Stejně připravte i ostatní vajíčka.
- Bazalku a česnek nakrájejte najemno a smíchejte se všemi ingrediencemi na zálivku.
- Poté ji promíchejte s lusky a ochuťte solí a pepřem.
- Porci na talíři dozdobte nočky z přírodního sýra, zastřeným vejcem a mandlemi.