Studené večeře nebo svačiny jsou příležitostí, jak ochutnat skvělou pomazánku. My pro vás máme tentokrát recept na zdravou pomazánku z červené řepy, kterou si jistě zamilujete.
Pomazánka z červené řepy, krémového sýra a vlašských ořechů
- velmi snadné
- do 10 minut
- Předkrmy, Svačiny, Snídaně, Večeře
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Řepu oloupejte a uvařte v lehce osolené vodě.
- Jakmile je uvařená do měkka, slijte vodu a nastrouhejte ji nahrubo.
- Potom smíchejte s krémovým sýrem, lžící majonézy, česnekem, nasekanými ořechy a octem. Dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s kváskovým chlebem nebo jiným oblíbeným pečivem a zeleninou.
Gusto tip:
Co by mělo tvořit základ pomazánek? Zaměřte se na čerstvé nezrající sýry s nižším obsahem tuku (žervé, Lučina, ale i cottage) nebo bílý jogurt a zakysanou smetanu. Naopak s tavenými sýry, máslem (i pomazánkovým) či majonézou spíše šetřete. To ale neznamená, že je nemůžete použít vůbec. V malém množství nevadí.