Kuřecí křídla na grilu nebo pečená v troubě – to je klasika, která na žádné hostině nesmí chybět. Ale co taková křídla na medu? Už jste někdy zkusili tuto variantu nasladko? S receptem od Honzy Punčocháře jistě sklidíte úspěch.
Marinovaná kuřecí křídla na medu a citronu s rajčatovým salátem s fetou
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Předkrmy, Masové recepty
4.0
5x hodnoceno
Postup:
- Nejprve si připravte marinádu. Do mísy dejte pastu ze žlutého kari, sójovou omáčku, kůru a šťávu z jednoho citronu.
- Přidejte čerstvý tymián, velkou lžíci medu a nakonec nastrouhejte 2 stroužky česneku.
- Vše vymíchejte do hladké marinády.
- Jakmile je marináda hotová, připravte si maso.
- Kuřecí křídla překrojte na poloviny, ochuťte čerstvým pepřem, jemně osolte a přidejte trochu olivového oleje.
- Vložte je do marinády a v lednici marinujte alespoň jeden den.
- Marinovaná křídla vyskládejte na plech, rozpalte troubu na 180 °C a pečte 25 minut. Recept je ale vhodný i na gril.
- Zatímco se křídla pečou, připravte si rajčatový salát s fetou. Rajčata omyjte a nakrájejte na měsíčky.
- Přidejte hrubou sůl, pepř, čerstvý tymián, kůru a šťávu z citronu a zalijte olivovým olejem.
- Nakonec posypte rozdrobenou fetou. Podávejte jako přílohu k upečeným křídlům.