Dáte si čas od času sladký oběd? Pak pro vás máme překvapení v podobě tvarohových knedlíčků s mákem a švestkami. Tuhle dobrotu si můžete dát i jako dezert po svátečním obědě. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do vaření.
Tvarohové knedlíčky s mákem a švestkami
- snadné
- do 30 minut
- Dezerty a sladká jídla
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Vejce vyšlehejte s rozpuštěným máslem pokojové teploty. Poté zašlehejte i tvaroh. Přidejte mouku a zpracujte do mírně lepivého těsta. Mouky nepřidávejte více, knedlíčky by byly tvrdé. Potom nechte hodinu odpočinout v lednici.
- Mezitím si připravte švestkovou omáčku: švestky omyjte, rozpulte a zbavte pecek. Na pánvičce rozpusťte ghee a na něm orestujte švestky.
- Podlijte trochou vody, přidejte citronovou šťávu, cukr a duste do měkka.
- Na pomoučeném vále si z těsta vytvořte podlouhlý váleček a z něj lžící ukrajujte knedlíčky/šišky. Vařte ve vroucí vodě cca 8–10 minut.
- Podávejte se švestkovým rozvarem, tvarohem, mákem a lehce přelité rozpuštěným máslem.