Slané kynuté buchty plněné brokolicí a sýrem

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Svačiny, Snídaně, Večeře, Vege & vegan

4.0

4x hodnoceno

Kynuté tvarohové nebo makové buchty jsou česká klasika. My jsme je pro vás však tentokrát připravili trochu netradičně – naslano. Místo povidel či máku, jsme je naplnili brokolicí a sýrem a neotřelá pochoutka je na světě.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Droždí rozdrobte do mističky a promíchejte s cukrem. Mléko ohřejte, aby bylo vlažné a asi 1/3 přilijte k droždí. Přisypejte ještě lžičku mouky a vidličkou promíchejte. Nechte stát při pokojové teplotě 15–20 minut, než pěkně vzejde kvásek.
  2. Do zbytku mléka vložte na kostičky pokrájené máslo, ještě trochu zahřejte a pak nechte pozvolna máslo rozplynout. 
  3. Brokolici nakrájejte na menší růžičky. Vložte do vroucí osolené vody a nechte 3–4 minuty vařit doměkka. Poté sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat. Pokud by zůstalo v brokolici příliš vody, byla by náplň tekutá, což by komplikovalo plnění buchet a po upečení by mohly být příliš vlhké.
  4. Brokolici v mixéru rozsekejte najemno. Poté vidličkou dobře promíchejte se sýrem, bylinkami, česnekem a špetkou soli.
  5. Vykynuté těsto rozdělte na 12 stejně velkých kousků. Z každého mezi dlaněmi vytvarujte větší placičku. Naplňte lžičkou brokolicové náplně a zabalte. Buchty skládejte na pomoučenou pracovní plochu, dokud nedokončíte i poslední buchtu.
  6. Rozehřejte máslo anebo si připravte olej na promazávání. Každou buchtu dobře omastěte a vedle sebe je vyskládejte do pekáčku. 
  7. Pečte při 180 °C 45–50 minut. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte