Recepty se slaninou

Kousek dobře vyuzené slaniny dodá jídlu výraznou chuť a vůni. Tato ingredience je tak výrazná, že jí nemusíte přidávat velké množství. Možná si říkáte, že ani nevíte, co je vlastně anglická slanina za kousek masa. Pak věřte, že je to vykostěný vepřový bok uzený studeným kouřem. Tato pochoutka k české kuchyni patří jak teplá, tak studená.

Plátek anglické slaniny se hodí pod smažená vajíčka, malé slaninové škvarky jsou perfektní na brynzové halušky a křupavý slaninový chips perfektně poslouží jako ozdoba krémových polévek. Čerstvou slaninu můžete použít pro zabalení švestek a připravit tak skvělý předkrm. Možností, jak využít tuhle surovinu v kuchyni je nepřeberné množství a my jsme pro vás vybrali spoustu receptů, které jsou toho důkazem.

hero-background