Osvědčená klasika, která je k mání v různých restauracích po celé republice. Není divu, při pohledu na tuto omáčku se nám sbíhají sliny, a proto vás o ni rozhodně nechceme ochudit. S vypečenou slaninou je navíc zase trochu chutnější!
Znojemská omáčka s rýží
- náročnější
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře
4.3
6x hodnoceno
Postup
- Hovězí maso prošpikujte částí uzeného špeku, osolte a opepřete. Pak ho opečte ze všech stran, aby se krásně zatáhlo. Po chvíli ho vyndejte z pánve.
- Přidejte zbytek špeku, najemno nakrájenou cibulku a restujte dohněda. Poté dochuťte hořčicí a zasypejte polovinou okurek nakrájených na kolečka.
- Zaprašte moukou, přidejte nové koření a krátce zarestujte. Po chvíli přidejte hovězí vývar a pořádně promíchejte. Orestované hovězí maso vraťte do hrnce, přiklopte pokličkou a duste cca 1,5 hodiny doměkka.
- Když je hovězí maso uvařené, dochuťte omáčku solí, pepřem a zbytkem okurek. Podávejte s vařenou rýží, ozdobené slaninovým chipsem a zarestovanou okurkou.
Gusto Tip
Pokud chcete tmavší barvu omáčky, po vyndání hovězího masa ji nechte redukovat stejně jako my.