Zeleninové špízy s tempehem a tzatziki

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

0.0

0x hodnoceno

Grilovat se dá i bez masa, to je v současné době dobře známo. Nicméně zajímavé recepty na zeleninové grilování, aby člověk pohledal. Máme proto pro vás jeden ukázkový recept na grilované špízy ze zeleniny a tempehu.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Cuketa 2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Žampiony 20 ks
  • Cibule bílá 4 ks
  • Tempeh BILLA Naše BIO 2 balení
  • Marináda
  • Olej 8 lžíce
  • Grilovací koření 2 lžíce
  • Hořčice plnotučná 2 lžíce
  • Javorový sirup grade C 2 lžička
  • Česnek 6 stroužek
  • Tzatziki
  • Okurka salátová 2 ks
  • Kokosový jogurt (Billa Bio) 2 balení
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek
  • Čerstvý kopr

Postup

  1. Cuketu, papriky, žampióny, cibuli a uzený tempeh nakrájíme na větší kostičky.
  2. Zeleninu s tempehem napícháme na špejle či grilovací jehlice.
  3. V misce smícháme olej, grilovací koření, javorový sirup a prolisovaný stroužek česneku.
  4. Marinádou potřeme špízy a pečeme nebo grilujeme do zlatova.
  5. Mezitím připravíme tzatziki.
  6. Okurku nastrouháme najemno, vymačkáme z ní vodu, tu potřebovat nebudeme.
  7. K okurce přidáme kokosový jogurt, sůl, pepř, sušený česnek a kopr.
  8. Servírujeme společně.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte