Zdravý snídaňový crumble

  • snadné
  • do 60 minut
  • Svačiny, Snídaně

1.9

13x hodnoceno

Sladká snídaně plná ovoce s vůní podzimu. Přesně to je crumble z ovesných vloček se švestkami a hruškou. Dát si ho však můžete i ke svačině s tvarohem nebo jogurtem nebo jako dezert se zmrzlinou.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Ovoce omyjte, švestky vypeckujte a nakrájejte na čtvrtiny. Hrušku zbavte jadřince a nakrájejte na malé kostičky. Dejte do zapékací misky. Pořádně promíchejte se lžičkou škrobu, skořicí, perníkovým kořením, šťávou i kůrou z citronu.
  2. Vypracujte drobenku a navrstvěte na ovocnou směs.
  3. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 30 minut do zlatova.

Gusto tip: Crumble není náročný na čas ani suroviny. S použitým ovocem můžete libovolně experimentovat podle sezóny nebo vybavenosti mrazáku.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte