Tato známá sladkost vám jistě neunikla. Někteří pečou marokánky během celého roku, jiní si tento známý recept nechávají na vánoční čas. Upečte si je letos maličko jinak, a to podle receptu od Cooking with Šůša. Stojí za nejedno zakousnutí!
Zdravější marokánky
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
4.0
1x hodnoceno
Postup:
- Sójový nápoj vlijte do hrnce, přidejte 2 lžíce kokosového oleje a nechte mírně ohřívat, dokud se kokosový olej nerozpustí (nevařte)!
- Jakmile se olej rozpustí, přidejte erythritol a špaldovou mouku.
- Vše pořádně promíchejte tak, aby vznikla hladká kašička.
- Do připravené směsi vmíchejte nahrubo nasekané arašídy, pekanové ořechy a na malé kousky nakrájené švestky a meruňky.
- Opět vše pořádně promíchejte. Nakonec do směsi přidejte 3 lžíce ovesných vloček a 2 lžíce arašídového másla.
- Měla by vám vzniknout tužší hmota, se kterou se bude dobře pracovat.
- Těsto vždy naberte lžící a klaďte na plech vyložený pečicím papírem.
- Nakonec ho uhlaďte a vytvořte placičku. Postupně takto zpracujte celé těsto.
- Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C cca 20–25 minut.
- Po upečení nechte placičky vychladnout a ztuhnout.
- Poté marokánky namáčejte ze spodní strany v rozpuštěné čokoládě a nechte ztuhnout v lednici. Můžete je lehce ozdobit i z druhé strany.
DALŠÍ RECEPTY OD COOKING WITH ŠŮŠA NAJDETE NA JEJÍM BLOGU.