Zdravější marokánky

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

4.0

1x hodnoceno

Tato známá sladkost vám jistě neunikla. Někteří pečou marokánky během celého roku, jiní si tento známý recept nechávají na vánoční čas. Upečte si je letos maličko jinak, a to podle receptu od Cooking with Šůša. Stojí za nejedno zakousnutí!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Sójový nápoj vlijte do hrnce, přidejte 2 lžíce kokosového oleje a nechte mírně ohřívat, dokud se kokosový olej nerozpustí (nevařte)!
  2. Jakmile se olej rozpustí, přidejte erythritol a špaldovou mouku.
  3. Vše pořádně promíchejte tak, aby vznikla hladká kašička.
  4. Do připravené směsi vmíchejte nahrubo nasekané arašídy, pekanové ořechy a na malé kousky nakrájené švestky a meruňky.
  5. Opět vše pořádně promíchejte. Nakonec do směsi přidejte 3 lžíce ovesných vloček a 2 lžíce arašídového másla.
  6. Měla by vám vzniknout tužší hmota, se kterou se bude dobře pracovat.
  7. Těsto vždy naberte lžící a klaďte na plech vyložený pečicím papírem.
  8. Nakonec ho uhlaďte a vytvořte placičku. Postupně takto zpracujte celé těsto.
  9. Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C cca 20–25 minut.
  10. Po upečení nechte placičky vychladnout a ztuhnout.
  11. Poté marokánky namáčejte ze spodní strany v rozpuštěné čokoládě a nechte ztuhnout v lednici. Můžete je lehce ozdobit i z druhé strany.

DALŠÍ RECEPTY OD COOKING WITH ŠŮŠA NAJDETE NA JEJÍM BLOGU.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte