Snídaně je základ dne! A s naší snídaní bude ten den rozhodně perfektní. Máme pro vás tip na vydatnou snídani s vejcem, chřestem a uzeným masem. Nemusíte se bát, že na snídani budete dlouho čekat – hotovo máte za půl hodinky.
Zastřená vejce na opečeném toustu s chřestem a uzeným masem
- snadné
- do 30 minut
- Snídaně
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Vodu v hrnci přiveďte k varu, přilijte do ní ocet a po chvíli ztlumte plamen.
- Vejce vyklepněte do naběračky, roztočte ve vodě vír a opatrně do něj vejce vlijte. Nechte ve vodě vařit cca 3 minuty, podle velikosti vejce. Bílek bude ztuhlý, ale žloutek tekutý.
- Očištěný chřest spařte vroucí vodou a rychle pak propláchněte studenou.
- Na suché pánvi (nebo v topinkovači) si opečte tousty.
- Poté na stejné pánvi na troše olivového oleje orestujte stonky chřestu a plátky uzeného masa.
- Na závěr si připravte zálivku. Do misky dejte med, vinný ocet a olivový olej. Krátce prošlehejte a přisypte nasekanou pažitku.
- Vejce podávejte s opečeným chlebem, uzeným masem, chřestem, lístky červené řepy a zakápnuté zálivkou. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.