Zastřená vejce na opečeném toustu s chřestem a uzeným masem

  • snadné
  • do 30 minut
  • Snídaně

4.0

1x hodnoceno

Snídaně je základ dne! A s naší snídaní bude ten den rozhodně perfektní. Máme pro vás tip na vydatnou snídani s vejcem, chřestem a uzeným masem. Nemusíte se bát, že na snídani budete dlouho čekat – hotovo máte za půl hodinky.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Vodu v hrnci přiveďte k varu, přilijte do ní ocet a po chvíli ztlumte plamen.
  2. Vejce vyklepněte do naběračky, roztočte ve vodě vír a opatrně do něj vejce vlijte. Nechte ve vodě vařit cca 3 minuty, podle velikosti vejce. Bílek bude ztuhlý, ale žloutek tekutý.
  3. Očištěný chřest spařte vroucí vodou a rychle pak propláchněte studenou.
  4. Na suché pánvi (nebo v topinkovači) si opečte tousty.
  5. Poté na stejné pánvi na troše olivového oleje orestujte stonky chřestu a plátky uzeného masa.
  6. Na závěr si připravte zálivku. Do misky dejte med, vinný ocet a olivový olej. Krátce prošlehejte a přisypte nasekanou pažitku.
  7. Vejce podávejte s opečeným chlebem, uzeným masem, chřestem, lístky červené řepy a zakápnuté zálivkou. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte