Nechte se inspirovat na Balkáně a připravte si zapečenou lahůdku z lilku, hovězího mletého masa a rajčat. Zapečený lilek s mletým masem je perfektní a lehký oběd, který si můžete vzít s sebou do práce. Perfektní je s rozpečeným pečivem, ale i s vařenými brambory.
Zapečený lilek s mletým masem
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Lilky omyjeme a nakrájíme podélně na cca 0,5 cm plátky a necháme chvíli vypotit. Poté tekutinu otřeme. Plátky lilku potřeme česnekem, opepříme a zakápneme avokádovým nebo olivovým olejem a pečeme na 180 °C cca 10 minut.
- Mezitím si orestujeme na lžíci ghí cibulku, jakmile začne chytat barvu, přidáme pokrájený česnek a nastrouhaný zázvor a necháme rozvonět. Přidáme hovězí mleté maso. Necháme zatáhnout a přidáme čerstvá rajčata a žampiony a ještě cca 2 minuty restujeme.
- Zalijeme pasírovanými rajčaty, přidáme lžičku oregana, sůl, pepř, skořici a ústřicovou omáčku a necháme pár minut probublávat, až nám omáčka trošku zhoustne.
- Upečené plátky lilku plníme připravenou směsí a zamotané rolky klademe do připraveného pekáčku. Navrch poklademe zbývající směsí z masa a rajčat a zasypeme nastrouhanou mozzarellou a fetou, které si předtím smícháme se lžičkou oregana a pečeme na 180 °C cca 25 minut.
- Podáváme s rozpečenou bagetkou nebo s vařenými brambory.