Zapečený lilek s mletým masem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

0.0

0x hodnoceno

Nechte se inspirovat na Balkáně a připravte si zapečenou lahůdku z lilku, hovězího mletého masa a rajčat. Zapečený lilek s mletým masem je perfektní a lehký oběd, který si můžete vzít s sebou do práce. Perfektní je s rozpečeným pečivem, ale i s vařenými brambory.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Lilky omyjeme a nakrájíme podélně na cca 0,5 cm plátky a necháme chvíli vypotit. Poté tekutinu otřeme. Plátky lilku potřeme česnekem, opepříme a zakápneme avokádovým nebo olivovým olejem a pečeme na 180 °C cca 10 minut.
  2. Mezitím si orestujeme na lžíci ghí cibulku, jakmile začne chytat barvu, přidáme pokrájený česnek a nastrouhaný zázvor a necháme rozvonět. Přidáme hovězí mleté maso. Necháme zatáhnout a přidáme čerstvá rajčata a žampiony a ještě cca 2 minuty restujeme.
  3. Zalijeme pasírovanými rajčaty, přidáme lžičku oregana, sůl, pepř, skořici a ústřicovou omáčku a necháme pár minut probublávat, až nám omáčka trošku zhoustne.
  4. Upečené plátky lilku plníme připravenou směsí a zamotané rolky klademe do připraveného pekáčku. Navrch poklademe zbývající směsí z masa a rajčat a zasypeme nastrouhanou mozzarellou a fetou, které si předtím smícháme se lžičkou oregana a pečeme na 180 °C cca 25 minut.
  5. Podáváme s rozpečenou bagetkou nebo s vařenými brambory.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte