Zapečená kuřecí prsa caprese

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

3.5

30x hodnoceno

Kuřecí prsa patří k nejoblíbenějším masům vůbec. Když se navíc necháte inspirovat Itálií, vznikne skvělé jídlo, na kterém si pochutná celá rodina. Stačí přidat mozzarellu, loupaná rajčata a dobrota je téměř hotová.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200 °C a připravte si hlubší zapékací nádobu.
  2. Kuřecí prsa nakrájejte na tenčí plátky, osolte a opepřete z obou stran.
  3. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a maso 3 minuty opékejte z obou stran. Vyjměte z pánve na čistý talíř.
  4. Následně v pánvi rozehřejte druhou lžíci oleje, přidejte nakrájenou cibuli a krátce orestujte na střední stupeň. Zasypejte lžící třtinového cukru, přidejte plechovku rajčat, bylinky a podle chuti i sušená rajčata. Osolte, opepřete a společně 5 minut prohřejte.
  5. Rajčatovou směs přemístěte do zapékací mísy, na ni rozložte maso, na maso plátky mozzarelly a na závěr zasypejte strouhaným parmazánem.
  6. Pečte 20 minut. Posledních pár minut můžete zapnout funkci grilu, aby se sýr zapekl do zlatova.
  7. Podávejte s oblíbenou přílohou. Hodí se pečené brambory, čerstvá bagetka nebo těstoviny.

Tip nutriční terapeutky: mozzarella je sýr, kde má smysl vybírat light variantu, alespoň co se pravidelné konzumace týče. Celé balení light mozzarelly pak obsahuje 14 g tuku, zatímco té klasické 23 g. To není úplně malý rozdíl. Přičemž snězené množství je důležitý kontext. Pokud např. tučnějším parmazánem lehce posypu těstoviny, nemusím se tím zabývat tolik. Tuk je totiž živinou, ze které kalorie naskakují nejsnadněji. 1 g bílkovin i sacharidů má 4 kcal, zatímco 1 g tuku má 9 kcal.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte