Voňavá vánoční bábovka

  • střední
  • více než 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Snídaně

2.0

27x hodnoceno

Zkuste vaši domácí hostinu obohatit inspirativní a chutnou bábovkou, na kterou budou chtít recept všichni vaši hosté. Uvidíte, že na tento dezert získá veškerou pozornost.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Důkladně vymažte formu na bábovku a vysypejte ji moukou.
  2. Vejce s cukrem vyšlehejte do světlé nadýchané pěny.
  3. V jiné míse smíchejte suché ingredience – špaldovou mouku, kakao, kypřicí prášek, kardamom, skořici, zázvor.
  4. Za stálého míchaní jogurtem, medem a pomerančovou kůrou.
  5. Těsto nalijte do připravené formy a vložte do vaječné směsi, spolu s olejem, jogurtem, medem a pomerančovou kůrou.
  6. Těsto nalijte do připravené formy a vložte do předehřáté trouby a pečte cca 45–50 minut.
  7. Upečenou bábovku vytáhněte z trouby a nechte ji ve formě odpočívat ještě 10 minut.
  8. Pak ji vyklopte rovnou na talíř určený k servírování.
  9. Bábovku nechte úplně vychladnout a ozdobte polevou z vyšlehaného moučkového cukru a citronové šťávy.

Gusto tip:

Po 30 minutách pečení zakryjte bábovku alobalem, aby se okraj nespálil a nebyl suchý. Můžete ji posypat granátovým jablkem, které obalíte v cukru.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte