Zkuste vaši domácí hostinu obohatit inspirativní a chutnou bábovkou, na kterou budou chtít recept všichni vaši hosté. Uvidíte, že na tento dezert získá veškerou pozornost.
Voňavá vánoční bábovka
- střední
- více než 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Snídaně
3.1
11x hodnoceno
Postup:
- Důkladně vymažte formu na bábovku a vysypejte ji moukou.
- Vejce s cukrem vyšlehejte do světlé nadýchané pěny.
- V jiné míse smíchejte suché ingredience – špaldovou mouku, kakao, kypřicí prášek, kardamom, skořici, zázvor.
- Za stálého míchaní jogurtem, medem a pomerančovou kůrou.
- Těsto nalijte do připravené formy a vložte do vaječné směsi, spolu s olejem, jogurtem, medem a pomerančovou kůrou.
- Těsto nalijte do připravené formy a vložte do předehřáté trouby a pečte cca 45–50 minut.
- Upečenou bábovku vytáhněte z trouby a nechte ji ve formě odpočívat ještě 10 minut.
- Pak ji vyklopte rovnou na talíř určený k servírování.
- Bábovku nechte úplně vychladnout a ozdobte polevou z vyšlehaného moučkového cukru a citronové šťávy.
GUSTO TIP:
Po 30 minutách pečení zakryjte bábovku alobalem, aby se okraj nespálil a nebyl suchý. Můžete ji posypat granátovým jablkem, které obalíte v cukru.