Pořád přemýšlíte, co si uvařit o víkendu k snídani? Osvědčená klasika v podobě lívanců to jistí! A pokud máte u stolu i nějaká dítka, určitě nepohrdnou ovesnou kaší s hromadou ovoce.
Víkendová snídaně
- snadné
- do 30 minut
- Snídaně, Vege & vegan, Vaříme do 30 min, Vaříme ze 7 surovin
4.1
7x hodnoceno
Postup lívance
- Nejprve oddělte bílek a vyšlehejte sníh.
- Potom rozmíchejte mléko, žloutek a cukr a přidávejte mouku s práškem do pečiva.
- Nakonec přidejte sníh. Těsto je hustší než u palačinek.
- Na pánvi lehce potřené tukem a pečte jednotlivé lívanečky (nebo použijte lívanečník).
- Servírujte s oblíbeným ovocem.
Postup ovesná kaše
- Vločky dejte do hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byly ponořené. Směs vody a vloček dejte vařit, dokud nevznikne hustá hmota.
- Postupně přidávejte vybrané mléko a opět vařte. Množství záleží na každém z vás, ale upozorňujeme, přidávejte pomalu, protože přilít můžete vždy.
- Jakmile dosáhnete požadované konzistence, kaše je hotová.
- Potom dejte do misky a kaši dozdobte vším, na co máte zrovna chuť.
TIP
Pokud si den předem vzpomenete, je dobré si vločky namočit do mléka a přes noc nechat v lednici. Vločky krásně nasají mléčnou chuť. Pak naopak přidávejte při vaření pouze vodu.