Už jste někdy zkusili připravit vepřové maso nasladko? Je to možná trochu nezvyklé, ale na podzim se toto spojení opravdu hodí. Jablka a hrušky k němu totiž neodmyslitelně patří a s masem vytvoří neotřelou, ale velice chutnou kombinaci.
Vepřové kotlety nasladko
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
3.5
18x hodnoceno
Postup
- Nejdříve si připravte marinádu. Nakrájejte rozmarýn a tymián nadrobno.
- Přilijte olivový olej, přisypejte trochu cukru, sůl a vzniklou marinádou potřete vepřové kotlety.
- Marinujte minimálně 30 minut.
- Po vyndání z lednice nechte kotlety chvilku odpočinout a poté zatáhněte dozlatova z obou stran v rozpálené pánvi s trochou sádla.
- Přilijte bourbon a chvilku povařte pod pokličkou.
- Mezitím si nakrájejte jablko a hrušku na kostičky. Přidejte do pánve a přilijte trochu medu.
- Poduste asi 5 minut, aby ovoce trochu změklo a chytilo barvu.
- Poté vyndejte vepřové maso a pár kousků ovoce z pánve a dodělejte šťávu.
- Přilijte do pánve pomerančový džus, šťávu z citronu a přidejte kousek másla.
- Omáčku nechte zredukovat.
- Jakmile je hotová, vraťte do pánve maso a krátce prohřejte.
- Podávejte s uvařenou rýží.