Velikonočního beránka vám jistě nemusíme představovat! Co si ale letos místo něj doma upéct zdravého velikonočního zajíčka? Zajíček je hotový během hodiny a jistě si na něm pochutná celá rodina. Kromě toho, že skvěle chutná, bude i krásně zdobit váš stůl.
Velikonoční zajíček
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Snídaně
3.8
8x hodnoceno
Postup
- Všechny suroviny z lednice si připravte minimálně 20 minut předem, aby měly pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 180 °C.
- Mrkev očistěte, nastrouhejte a vymačkejte do ní šťávu z poloviny citronu.
- Ve větší míse smíchejte celozrnnou pšeničnou mouku a hladkou špaldovou mouku, kypřicí prášek do pečiva a špetku soli (pro zvýraznění chuti).
- Poté přidejte slepičí vejce, med, bílý jogurt, řepkový olej, najemno nasekané vlašské ořechy, rozinky nebo brusinky a dobře promíchejte.
- Formu na velikonočního zajíčka vymažte olejem, dle potřeby vysypte moukou a vlijte do ní připravené těsto.
- Pečte cca 30–40 minut. Propečenost těsta zkontrolujte špejlí, po vytažení by měla být špejle suchá.
- Jakmile zajíček vychladne, kolem krku mu uvažte velikonoční mašličku a posypte ho lehounce moučkovým cukrem.