Velikonoční zajíček

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Snídaně

0.0

0x hodnoceno

Velikonočního beránka vám jistě nemusíme představovat! Co si ale letos místo něj doma upéct zdravého velikonočního zajíčka? Zajíček je hotový během hodiny a jistě si na něm pochutná celá rodina. Kromě toho, že skvěle chutná, bude i krásně zdobit váš stůl.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Všechny suroviny z lednice si připravte minimálně 20 minut předem, aby měly pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Mrkev očistěte, nastrouhejte a vymačkejte do ní šťávu z poloviny citronu.
  3. Ve větší míse smíchejte celozrnnou pšeničnou mouku a hladkou špaldovou mouku, kypřicí prášek do pečiva a špetku soli (pro zvýraznění chuti).
  4. Poté přidejte slepičí vejce, med, bílý jogurt, řepkový olej, najemno nasekané vlašské ořechy, rozinky nebo brusinky a dobře promíchejte.
  5. Formu na velikonočního zajíčka vymažte olejem, dle potřeby vysypte moukou a vlijte do ní připravené těsto.
  6. Pečte cca 30–40 minut. Propečenost těsta zkontrolujte špejlí, po vytažení by měla být špejle suchá. 
  7. Jakmile zajíček vychladne, kolem krku mu uvažte velikonoční mašličku a posypte ho lehounce moučkovým cukrem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte