Veganský jablečný štrúdl
- střední
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Dezerty a sladká jídla
3.7
11x hodnoceno
Postup
- Jablka nastrouhejte nahrubo. Důkladně z nich vymačkejte šťávu, přidejte javorový sirup, rozinky, pokrájené ořechy a skořici.
- Ovesné vločky si nasucho opražte na pánvičce. Listové těsto rozviňte na pracovní plochu. Na střed těsta dejte ovesné vločky, na ně směs jablek.
- Podél jablek, z obou stran, nařízněte kolmé proužky a pak na střídačku překládejte.
- Potřete javorovým sirupem a pečte cca 20 minut na 220 °C.
- Ke štrúdlu si můžete udělat kokosovou šlehačku. Plechovku s kokosovým mlékem je důležité mít alespoň přes noc v lednici.
- Poté z ní vezměte jen tuhou část a vyšlehejte společně s javorovým sirupem. Štrúdl můžete posypat moučkovým cukrem.