Veganské ořechové vafle

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Snídaně, Dezerty a sladká jídla, Svačiny

4.0

3x hodnoceno
Nad domácí vafle není. Také se vám při pohledu na tento sladký skvost sbíhají sliny? Maruškaveg zkrátka ví, jak na nás. Víkendová snídaně je nejspíš jasná. ⁠

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, mleté ořechy, kypřicí prášek a skořici.
  2. Přidejte sirup, olej a sójové mléko. Promíchejte a nechte 5 minut odležet, než se vám nahřeje vaflovač.
  3. Ten⁠ vždy potřete malým množstvím oleje a lžící dávkujte těsto.
  4. Pečte 10–15 minut dle vaflovače, poté je nechte vychladnout na mřížce.⁠
  5. Mezitím si připravte jablíčka a ořechy. Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  6. Dejte je na pánvičku a společně se sirupem z agáve míchejte 10 minut.
  7. Ořechy minutu opražte nasucho na pánvi, přidejte sirup a párkrát promíchejte, aby se oříšky v sirupu dobře obalily.⁠
  8. Servírujte společně, můžete přidat i rostlinný jogurt nebo kokosové mléko.⁠

vafle_maruskaveg_influ-rijen.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte