Veganské karamelové kostky

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Vege & vegan

4.0

1x hodnoceno

Jeden karamelovo-čokoládový recept už u nás najdete, ale dnes jsme mysleli i na ty z vás, kterým nevyhovují mléčné výrobky, případně se jim cíleně vyhýbáte. Veganské karamelové kostky jsou snadné na přípravu a zvládnete je i bez trouby. Jdete do toho s námi? 

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejdříve si připravte korpus. Mandle, kokos a špetku soli rozmixujte na mouku.
  2. Do mixéru přidejte datle, kokosový olej a vanilkový extrakt.
  3. Mixujte, aby se vše propojilo. Natlačte směs do hranaté formy vyložené pečicím papírem.
  4. Do misky nad vodní lázní dejte arašídové máslo, kokosový olej, sirup z agáve, vanilkový extrakt a sůl.
  5. Lehce prohřejte, aby se vše propojilo a nalijte na korpus. 
  6. Dejte do mrazničky na pár minut, aby prostřední vrstva lehce zatuhla.
  7. Poté vše polijte rozpuštěnou čokoládou a dejte alespoň na 2 hodiny do mrazničky.
  8. Rozkrájejte na malé kostky ostrým nožem.

TIP:

UCHOVÁVEJTE V LEDNICI ČI MRAZNIČCE, KOSTKY PO VYNDÁNÍ VELMI RYCHLE POVOLÍ. 

DALŠÍ RECEPTY OD MARUŠKYVEG NAJDETE NA JEJÍM BLOGU MARUŠKAVEG.COM

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte