Jeden karamelovo-čokoládový recept už u nás najdete, ale dnes jsme mysleli i na ty z vás, kterým nevyhovují mléčné výrobky, případně se jim cíleně vyhýbáte. Veganské karamelové kostky jsou snadné na přípravu a zvládnete je i bez trouby. Jdete do toho s námi?
Veganské karamelové kostky
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Vege & vegan
4.0
1x hodnoceno
Postup:
- Nejdříve si připravte korpus. Mandle, kokos a špetku soli rozmixujte na mouku.
- Do mixéru přidejte datle, kokosový olej a vanilkový extrakt.
- Mixujte, aby se vše propojilo. Natlačte směs do hranaté formy vyložené pečicím papírem.
- Do misky nad vodní lázní dejte arašídové máslo, kokosový olej, sirup z agáve, vanilkový extrakt a sůl.
- Lehce prohřejte, aby se vše propojilo a nalijte na korpus.
- Dejte do mrazničky na pár minut, aby prostřední vrstva lehce zatuhla.
- Poté vše polijte rozpuštěnou čokoládou a dejte alespoň na 2 hodiny do mrazničky.
- Rozkrájejte na malé kostky ostrým nožem.
TIP:
UCHOVÁVEJTE V LEDNICI ČI MRAZNIČCE, KOSTKY PO VYNDÁNÍ VELMI RYCHLE POVOLÍ.
DALŠÍ RECEPTY OD MARUŠKYVEG NAJDETE NA JEJÍM BLOGU MARUŠKAVEG.COM