Vánoční štola s kandovaným ovocem

  • střední
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Vege & vegan

3.3

15x hodnoceno

Chcete letos doplnit tradiční vánočku něčím dalším? Sladkého totiž není nikdy dost a když nestačí ani cukroví, štola je skvělou volbou! Je plná kandovaného ovoce a oříšků. Z uvedeného množství pro 4 porce upečete dvě krásné štoly, tak schválně, jestli je nespořádáte před svátky vy sami.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V míse nejdřív smíchejte všechny suché ingredience. Pak přidejte vejce a tvaroh.
  2. Pokud je těsto moc tuhé, zřeďte malým množstvím mléka. Směs rozdělte na dvě části.
  3. Zpracované těsto rozválejte na placku, přehněte protilehlé okraje a srolujte jako roládu.
  4. Dejte na pečicí papír do předehřáté trouby a pečte na 170 °C asi 30 minut. Během pečení štolu ničím nepotírejte.
  5. Než ji vyjmete z trouby, zkontrolujte její propečenost zapíchnutím špejle do těsta.
  6. Pokud je po vytažení na povrchu suchá, máte hotovo.
  7. Ještě horkou upečenou štolu potřete rozpuštěným máslem s rumem a obalte v moučkovém cukru.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte