Chcete letos doplnit tradiční vánočku něčím dalším? Sladkého totiž není nikdy dost a když nestačí ani cukroví, štola je skvělou volbou! Je plná kandovaného ovoce a oříšků. Z uvedeného množství pro 4 porce upečete dvě krásné štoly, tak schválně, jestli je nespořádáte před svátky vy sami.
Vánoční štola s kandovaným ovocem
- střední
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Vege & vegan
3.3
15x hodnoceno
Postup
- V míse nejdřív smíchejte všechny suché ingredience. Pak přidejte vejce a tvaroh.
- Pokud je těsto moc tuhé, zřeďte malým množstvím mléka. Směs rozdělte na dvě části.
- Zpracované těsto rozválejte na placku, přehněte protilehlé okraje a srolujte jako roládu.
- Dejte na pečicí papír do předehřáté trouby a pečte na 170 °C asi 30 minut. Během pečení štolu ničím nepotírejte.
- Než ji vyjmete z trouby, zkontrolujte její propečenost zapíchnutím špejle do těsta.
- Pokud je po vytažení na povrchu suchá, máte hotovo.
- Ještě horkou upečenou štolu potřete rozpuštěným máslem s rumem a obalte v moučkovém cukru.