Pořád dumáte nad sladkou tečkou víkendového oběda? Už nemusíte, koláče s drobenkou totiž nikdy nezklamou. Jsou neskutečně variabilní, rychlé a hlavně snadné. Doporučuje 10 babiček z 10! Vyzkoušejte babiččin koláč s dobenkou odlehčit tvarohem a nezapomeňte ani na čerstvé sezónní nebo exotické ovoce.
Tvarohový koláč s drobenkou
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Snídaně, Vege & vegan
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Ve větší míse smíchejte mouku (200 g), vejce, prášek do pečiva, lžíci oleje, tvaroh (100 g) a špetku soli a vypracujte hladké těsto.
- Formu na koláč vymažte důkladně máslem a vysypte moukou a do připravené formy rozprostřete těsto.
- V míse ušlehejte zbylý tvaroh spolu s vanilkovým cukrem a zakápněte šťávou z půlky citronu.
- Ochucený tvaroh nalijte na těsto.
- Oloupejte si kiwi a očistěte jahody, kiwi nakrájejte na plátky a jahody na poloviny.
- Ovoce rovnoměrně poklaďte na připravenou vrstvu tvarohu.
- Ze dvou lžic povoleného másla spolu se zbylou moukou a stejným množstvím cukru vypracujte sypkou drobenku, kterou posypte připravený koláč.
- Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25–30 minut.