Tvarohový koláč s drobenkou

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Snídaně, Vege & vegan

5.0

1x hodnoceno

Pořád dumáte nad sladkou tečkou víkendového oběda? Už nemusíte, koláče s drobenkou totiž nikdy nezklamou. Jsou neskutečně variabilní, rychlé a hlavně snadné. Doporučuje 10 babiček z 10! Vyzkoušejte babiččin koláč s dobenkou odlehčit tvarohem a nezapomeňte ani na čerstvé sezónní nebo exotické ovoce.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Ve větší míse smíchejte mouku (200 g), vejce, prášek do pečiva, lžíci oleje, tvaroh (100 g) a špetku soli a vypracujte hladké těsto.
  2. Formu na koláč vymažte důkladně máslem a vysypte moukou a do připravené formy rozprostřete těsto.
  3. V míse ušlehejte zbylý tvaroh spolu s vanilkovým cukrem a zakápněte šťávou z půlky citronu.
  4. Ochucený tvaroh nalijte na těsto.
  5. Oloupejte si kiwi a očistěte jahody, kiwi nakrájejte na plátky a jahody na poloviny.
  6. Ovoce rovnoměrně poklaďte na připravenou vrstvu tvarohu.
  7. Ze dvou lžic povoleného másla spolu se zbylou moukou a stejným množstvím cukru vypracujte sypkou drobenku, kterou posypte připravený koláč.
  8. Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25–30 minut.

Billa_brezen00908_kolac.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte