Tuňákové karbanátky
- střední
- do 60 minut
- Předkrmy, Hlavní chody, Svačiny
2.7
121x hodnoceno
Postup
- Bokem si připravte plech vyložený pečicím papírem.
- Smíchejte v misce tuňáka z plechovky, uvařenou rýži, pokrájenou chilli papričku, jarní cibulku a koriandr.
- Přidejte zakysanou smetanu, vajíčko, část panko strouhanky a dochuťte solí, pepřem a kůrou z limety.
- Vše dobře promíchejte a případně dochuťte.
- Do talíře nasypejte 1 hrnek strouhanky a dochuťte ji solí a pepřem.
- Ze směsi tvarujte karbanátky a obalte je ve strouhance.
- Přendejte na plech a pokračujte se zbylou směsí. Poté dejte chladit do lednice na 1 hodinu.
- Připravte si ošatku vyloženou papírovými utěráky. Do hluboké pánve přilijte olej a dostatečně rozehřejte.
- Karbanátky smažte z každé strany asi 4 minuty dozlatova. Hotové přendejte do připravené ošatky a nechte okapat.
- Podávejte s domácím dipem, který si připravte smícháním majonézy a jogurtu 1:1. Dochuťte chilli, uzenou paprikou a čerstvým koriandrem.