Tuňákové karbanátky

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Předkrmy, Svačiny

2.7

122x hodnoceno

Rýže s tuňákem obalená ve strouhance? Nejde o žádný výmysl, ale inspiraci tradičním sicilským receptem na kuličky arancini! Jen v trochu orientálnějším stylu. Naše tuňákové karbanátky jsou navíc ideální snack na každou párty.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Bokem si připravte plech vyložený pečicím papírem.
  2. Smíchejte v misce tuňáka z plechovky, uvařenou rýži, pokrájenou chilli papričku, jarní cibulku a koriandr.
  3. Přidejte zakysanou smetanu, vajíčko, část panko strouhanky a dochuťte solí, pepřem a kůrou z limety.
  4. Vše dobře promíchejte a případně dochuťte.
  5. Do talíře nasypejte 1 hrnek strouhanky a dochuťte ji solí a pepřem.
  6. Ze směsi tvarujte karbanátky a obalte je ve strouhance.
  7. Přendejte na plech a pokračujte se zbylou směsí. Poté dejte chladit do lednice na 1 hodinu.
  8. Připravte si ošatku vyloženou papírovými utěráky. Do hluboké pánve přilijte olej a dostatečně rozehřejte.
  9. Karbanátky smažte z každé strany asi 4 minuty dozlatova. Hotové přendejte do připravené ošatky a nechte okapat.
  10. Podávejte s domácím dipem, který si připravte smícháním majonézy a jogurtu 1:1. Dochuťte chilli, uzenou paprikou a čerstvým koriandrem.

BILLA_rijen_karbose.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte