Pořádnou večeři z grilu pro milovníky masa připravíte z pečených vepřových žeber. Říz topince dodá dip z ricotty a dijonské hořčice. K dokonalosti už bude chybět jen sklenice vychlazeného piva.
Topinka s pečenými žebry
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Vepřová žebra dáme do grilovací misky, přikryjeme alobalem a pečeme na grilu dokud nebude maso hezky odpadat od kosti. Doba záleží na grilu (pekl jsem asi 1,5 hodiny při 180 °C, na posledních 15 minut jsem odkryl).
- Mezitím si na grilu rozpustíme máslo, přidáme česnek, chřest nakrájený na špalíčky a restujeme cca 4 minuty, na závěr osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
- Připravíme dip. Utřeme ricottu s dijonskou hořčicí, čekankovým sirupem a koriandrem. Dochutíme solí a pepřem.
- Nakonec opečeme topinku na grilu, namažeme vrstvou dipu z ricotty, přidáme teplé maso z žeber, pokryjeme sýrem, přidáme chřest, microgreens a smaženou cibulku.