Topinka s pečenými žebry

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

0.0

0x hodnoceno

Pořádnou večeři z grilu pro milovníky masa připravíte z pečených vepřových žeber. Říz topince dodá dip z ricotty a dijonské hořčice. K dokonalosti už bude chybět jen sklenice vychlazeného piva.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Vepřová žebra 2 balení
  • Čerstvý chléb 4 krajíc
  • Cheddar plátky 4 plátky
  • Microgreens 2 hrst
  • Zelený chřest 8 stonky
  • České máslo 84 % mléčného tuku
  • Česnek 1 stroužek
  • Sůl
  • Pepř
  • Citrón 0.5 ks
  • Smažená cibulka
  • Domácí dip
  • Sýr ricotta 300 g
  • Dijonská hořčice 30 g
  • Čekankový sirup 20 g
  • Koriandr 2 hrst
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Vepřová žebra dáme do grilovací misky, přikryjeme alobalem a pečeme na grilu dokud nebude maso hezky odpadat od kosti. Doba záleží na grilu (pekl jsem asi 1,5 hodiny při 180 °C, na posledních 15 minut jsem odkryl).
  2. Mezitím si na grilu rozpustíme máslo, přidáme česnek, chřest nakrájený na špalíčky a restujeme cca 4 minuty, na závěr osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
  3. Připravíme dip. Utřeme ricottu s dijonskou hořčicí, čekankovým sirupem a koriandrem. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Nakonec opečeme topinku na grilu, namažeme vrstvou dipu z ricotty, přidáme teplé maso z žeber, pokryjeme sýrem, přidáme chřest, microgreens a smaženou cibulku.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte