Těstoviny s omáčkou z pečených paprik a burratou

  • Hlavní chody, Večeře

5.0

1x hodnoceno

Italská kuchyně nabízí nepřeberné množství tipů na přípravu těstovin. A jeden takový pro vás připravila Tereza Havlínová. Vyzkoušejte těstoviny s omáčkou z pečených paprik s burratou. Jídlo provoněné italskými bylinkami zvládnete připravit během chvíle, takže je to ideální večeře na všední dny.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Ve velkém hrnci začněte vařit vodu a pořádně ji osolte.
  2. Mezitím si rozehřejte hlubokou pánev a přidejte olivový olej. Šalotku nakrájenou najemno orestujte do zlatova.
  3. Přidejte papriky nakrájené na tenké proužky, bylinky, osolte a opepřete.
  4. Za občasného míchání nechte papriky změknout, trvá to cca 15 minut. 
  5. Přidejte česnek a balsamico, krátce povařte. 
  6. Pak přidejte i vývar, nechte na nízký stupeň pobublávat 5 minut.
  7. Dejte vařit těstoviny a vařte je o minutu méně, než je doporučeno na obalu.
  8. Z paprik vyndejte bylinky, přidejte smetanu a rozmixujte do hladka.
  9. Uvařené těstoviny slijte a dejte do pánve k omáčce. Vmíchejte parmezán a nechte krátce rozpustit.
  10. Servírujte s burratou, lehce pokapané olivovým olejem, bylinkami, čerstvě mletou solí a pepřem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte