Tartaletky jsou neskutečně populární dezert, který si pochvalují lidé po celém světě. A není divu, jejich chuť je zkrátka výtečná. Nejspíše znáte sladké tartaletky s ovocem, ale my pro vás máme slanou variantu s ricottou a pórkem.
Tartaletky s ricottou a pórkem z listového těsta
- střední
- do 30 minut
- Svačiny, Snídaně, Vege & vegan, Vaříme do 30 min
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Pórek pečlivě omyjte, osušte kuchyňskou utěrkou a nakrájejte na tenká kolečka. V hluboké pánvi rozehřejte máslo a dozlatova na něm orestujte pórek. Osolte a opepřete podle chuti.
- Ricottu smíchejte s vejci, ochuťte muškátovým květem, solí a pepřem. Pomocí kulatého vykrajovátka nebo skleničky vykrajujte z listového těsta kolečka. Ta umístěte do kulatých forem na tartletky, které vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do každé formy vtlačte prsty těsto a naneste vrstvu pórku. Zalejte našlehanou ricottou a ozdobte snítkou tymiánu.
- Pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 190 °C. Vyjměte z trouby, nechte pár minut chladnout a podávejte vlažné.