Tartaletky s ricottou a pórkem z listového těsta

  • střední
  • do 30 minut
  • Svačiny, Snídaně, Vege & vegan, Vaříme do 30 min

1.0

1x hodnoceno

Tartaletky jsou neskutečně populární dezert, který si pochvalují lidé po celém světě. A není divu, jejich chuť je zkrátka výtečná. Nejspíše znáte sladké tartaletky s ovocem, ale my pro vás máme slanou variantu s ricottou a pórkem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Pórek pečlivě omyjte, osušte kuchyňskou utěrkou a nakrájejte na tenká kolečka. V hluboké pánvi rozehřejte máslo a dozlatova na něm orestujte pórek. Osolte a opepřete podle chuti.
  2. Ricottu smíchejte s vejci, ochuťte muškátovým květem, solí a pepřem. Pomocí kulatého vykrajovátka nebo skleničky vykrajujte z listového těsta kolečka. Ta umístěte do kulatých forem na tartletky, které vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do každé formy vtlačte prsty těsto a naneste vrstvu pórku. Zalejte našlehanou ricottou a ozdobte snítkou tymiánu.
  3. Pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 190 °C. Vyjměte z trouby, nechte pár minut chladnout a podávejte vlažné.

BILLA_CZ_tartaletky_s_ricottou_a_porkem.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte