Tagliatelle s pestem z medvědího česneku

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, Hlavní chody

4.4

5x hodnoceno

Sezónní, voňavé a především naprosto neodolatelné. Tagliatelle s pestem z medvědího česneku jsou další specialitou, kterou zkrátka musíte na menu mít. Představujeme vám recept od Garden & Kitchen, se kterou jsme právě navázali spolupráci⁠!

Postup:

  1. Listy medvědího česneku omyjte a osušte.
  2. Parmezán nastrouhejte najemno na struhadle.
  3. Medvědí česnek překrojte na menší kousky a poté ho tyčovým mixérem rozmixujte nahrubo, během mixování přidejte trochu soli.
  4. Poté přisypte mandle, parmezán a přilijte olivový olej. Znovu vše rozmixujte na pastu.
  5. Ochutnejte a popřípadě dosolte. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu al dente.
  6. Část vody z vaření, zhruba 3–4 lžíce, dejte stranou. Poté těstoviny sceďte.
  7. Pesto nařeďte vodou z těstovin, promíchejte s uvařenými těstovinami a posypte parmezánem.⁠

GUSTO TIP:

NA PŘÍPRAVU PESTA MŮŽETE POUŽÍT I HMOŽDÍŘ.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte