Sezónní, voňavé a především naprosto neodolatelné. Tagliatelle s pestem z medvědího česneku jsou další specialitou, kterou zkrátka musíte na menu mít. Představujeme vám recept od Garden & Kitchen, se kterou jsme právě navázali spolupráci!
Tagliatelle s pestem z medvědího česneku
- snadné
- do 30 minut
- Vaříme ze 7 surovin, Hlavní chody
4.4
5x hodnoceno
Postup:
- Listy medvědího česneku omyjte a osušte.
- Parmezán nastrouhejte najemno na struhadle.
- Medvědí česnek překrojte na menší kousky a poté ho tyčovým mixérem rozmixujte nahrubo, během mixování přidejte trochu soli.
- Poté přisypte mandle, parmezán a přilijte olivový olej. Znovu vše rozmixujte na pastu.
- Ochutnejte a popřípadě dosolte. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu al dente.
- Část vody z vaření, zhruba 3–4 lžíce, dejte stranou. Poté těstoviny sceďte.
- Pesto nařeďte vodou z těstovin, promíchejte s uvařenými těstovinami a posypte parmezánem.
GUSTO TIP:
NA PŘÍPRAVU PESTA MŮŽETE POUŽÍT I HMOŽDÍŘ.