Rychlá a vydatná večeře. Přesně to splňuje náš salát, ve kterém najdete oblíbenou kombinaci luštěnin se sladkokyselým dresinkem z medu. Vše navíc provoní čerstvá máta.
Svěží salát s červenou fazolí
- velmi snadné
- do 30 minut
- Saláty, Večeře, Vege & vegan, Vaříme do 30 min
2.4
31x hodnoceno
Postup:
- Připravte si menší misku na dresink.
- Na jednu velkou lžíci medu použijte podle chuti šťávu z celého citronu.
- Nasekejte nadrobno mátu a vše spolu promíchejte. Dochuťte špetkou pepře.
- Červené fazole nejprve nechte okapat. Následně je dejte do větší mísy. přidejte cizrnu (též bez nálevu) a scezenou sterilovanou kukuřici.
- Nakrájejte salátovou okurku na drobnější kostičky a cibuli nakrájejte na měsíčky.
- Přidejte do mísy se salátem a přelijte medovým dresinkem.
- Rozpalte troubu na 180 °C a starší bílou bagetu nakrájejte na malé kostky.
- Zakápněte olivovým olejem a přidejte nadrobno nasekané oregáno. Vše dobře rukou promíchejte a rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
- Podle stupně tvrdosti pečiva pečte od 10 do 15 minut. Dejte pozor, aby se krutonky nepřipálily.