Je těžké být stále originální a připravovat dětem ke svačině vždy něco nového, co jim udělá radost. Zkuste s námi domácí bulky se šunkou a sýrem. A tip pro maminky, bulky vydrží křehké i po rozmražení!
Šunkové bulky: tip na poctivou svačinu
- střední
- do 60 minut
- Předkrmy, Svačiny, Snídaně
2.7
95x hodnoceno
Postup
- Začněte přípravou šunky, kterou si nakrájejte na půl centimetrové kostičky.
- Krátce je orestujte na pánvi a posléze nechte stranou vychladnout.
- V míse smíchejte suché suroviny, mouku, kypřící prášeka nastrouhané studené máslo.
- Vše rukou dokonale prohněťte.
- Přidejte ¾ nakrájené šunky a polovinu nastrouhaného sýra.
- Mezitím předehřejte troubu na 200 °C.
- Oddělte vejce od žloutku a z bílků vyšlehejte sníh.
- Žloutky vyšlehejte s mlékem a jogurtem.
- Vše postupně vlijte do suché směsi a na konec jemně vmíchejte vyšlehaný sníh.
- Směs by měla být dostatečně tuhá.
- Těsto rozdělte na 6 porcí a s pomoučenýma rukama tvarujte stejně velké bochánky, které vyskládejte na plech s pečicím papírem.
- Na závěr bochánky potřete rozšlehaným vejcem s kapkou mléka a posypte zbylým sýrem a šunkou.
- Prvních 5 minut pečte bochánky na 200 °C a zbylých 10–15 minut na 180 °C.
- Po upečení nechte hotové bulky vychladnout na mřížce.