Patří jablečný štrúdl k vašim oblíbeným moučníkům? Pak určitě musíte vyzkoušet náš recept na štrúdl z jogurtového těsta a uvidíte, že si na něm pochutnáte. Do náplně můžete k jablkům přidat i ořechy nebo rozinky a strouhanku vyměnit za kokos.
Štrúdl z jogurtového těsta
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně
5.0
2x hodnoceno
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku se špetkou soli, zapracujte také jogurt a máslo. Vytvořte hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu odpočinout do lednice.
- Mezitím si připravte náplň: oloupejte jablka, vykrájejte jádřince a nastrouhejte nahrubo.
- Ve větší míse smíchejte s cukrem, vlašskými ořechy a skořicí.
- Těsto vyndejte z lednice a rozdělte na dvě stejně velké části. Z každé vyválejte cca 3–5 mm silný plát a lehce posypejte strouhankou. Ta během pečení nasákne přebytečnou vlhkost z jablek. Navrstvěte náplň, zabalte a dejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Těsto na pár místech propíchněte vidličkou, aby se štrúdl při pečení nepotrhal.
- Nakonec potřete rozšlehaným vejcem a pečte 30 minut na 180 °C. Po upečení a vychladnutí ještě můžete lehce poprášit moučkovým cukrem.