Šťavnatý grepový chlebíček
- střední
- do 60 minut
- Snídaně, Dezerty a sladká jídla
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Nejdříve pomocí mixéru šlehejte máslo s cukrem do pěny asi 5 minut.
- Přidejte med, vanilku, šťávu z grapefruitu a za stálého šlehání také vejce, jedno po druhém.
- Přidejte jogurt a znovu prošlehejte.
- V jiné míse spolu promíchejte mouku, mleté mandle, skořici, zázvor a kypřicí prášek.
- Sypké ingredience pak postupně přidejte do vaječné směsi a jemně promíchejte do hladké konzistence.
- Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem, vysypejte moukou a vlijte do ní těsto.
- Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 45 minut při 170 °C dozlatova.
- Po upečení nechte chlebíček trochu vychladnout a vyjměte z formy.
- Úplně vychladlý chlebíček odzdobte polevou vyšlehanou z moučkového cukru a šťávy z grapefruitu.
Tip
Pokud chcete mít polevu kompaktnější, zašlehejte do směsi lžičku smetany ke šlehání.