Zelené špenátové lívance s avokádem

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Vege & vegan

1.0

2x hodnoceno

Tradice praví, že na Zelený čtvrtek by se mělo jíst něco zeleného. My tu pro vás máme tip na jídlo, které už nemůže být zelenější – špenátové lívance s avokádem a tempehem. Slané lívance si můžete připravit ke snídani, obědu i večeři.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V misce smícháme obě mouky, kypřící prášek, sůl a pepř.
  2. Čerstvý špenát rozmixujeme společně se sójovým nápojem, aby vznikla tekutá směs.
  3. Špenátovou tekutou směs promícháme se sypkou směsí. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto na lívance.
  4. Na pánvičce rozehřejeme množstvím oleje. Na pánvičku nalijeme část těsta na lívance.
  5. Lívance opékáme z obou stran.
  6. Hotové lívance servírujeme s listy salátu, nakrájeným avokádem, opečeným tempehem, mandlemi a konopnými semínky.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte