Tradice praví, že na Zelený čtvrtek by se mělo jíst něco zeleného. My tu pro vás máme tip na jídlo, které už nemůže být zelenější – špenátové lívance s avokádem a tempehem. Slané lívance si můžete připravit ke snídani, obědu i večeři.
Zelené špenátové lívance s avokádem
- velmi snadné
- do 60 minut
- Vege & vegan
3.0
4x hodnoceno
Postup
- V misce smícháme obě mouky, kypřící prášek, sůl a pepř.
- Čerstvý špenát rozmixujeme společně se sójovým nápojem, aby vznikla tekutá směs.
- Špenátovou tekutou směs promícháme se sypkou směsí. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto na lívance.
- Na pánvičce rozehřejeme množstvím oleje. Na pánvičku nalijeme část těsta na lívance.
- Lívance opékáme z obou stran.
- Hotové lívance servírujeme s listy salátu, nakrájeným avokádem, opečeným tempehem, mandlemi a konopnými semínky.