Vychutnejte si tradiční večerní posezení u táboráku! Připravte si ke klasickému špekáčku cibuládu, která vám v chladničce vydrží i do příštího grilování. Stejně jako skvělá domácí hořčice, kterou chutně doplníte uzeninu, ale i brambory vytažené horké přímo z popela.
Špekáčky s cibuládou a domácí hořčicí
- střední
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Nejprve si nakrájejte cibuli na měsíčky.
- V hrnci na olivovém oleji orestujte cibulku do změknutí, přidejte cukr a nechte jej zkaramelizovat.
- Do hrnce přilijte vinný ocet, který chvilku redukujte, aby se odpařil.
- Poté zmírněte plamen, přidejte nasekaný česnek a po částech přidávejte víno a portské.
- Vždy jen malé množství, aby se vše postupně zredukovalo do husté omáčky.
- Celý proces potrvá přibližně hodinu.
- Hotová cibuláda by měla mít velmi tmavou barvu a hustotu medu.
- Posléze si připravte brambory, které vařte ve slupce asi 15 minut.
- Po uvaření vodu slijte a ještě horké brambory zabalte do alobalu.
- Připravené brambory pečte přibližně 15 minut, ideálně na kraji ohniště v rozžhavených uhlících.
- Před podáváním brambory lehce rozmáčkněte vidličkou a položte na ně plátky másla, které se krásně rozpustí.
- Brambory osolte a posypejte čerstvými lístečky tymiánu.
- Na závěr si připravte hořčici.
- Hořčičná semínka spolu s octem rozmixujte tyčovým mixérem.
- Přidejte med a pro zjemnění přidejte i nastrouhané oloupané jablko.
- Vše rozmixujte a nakonec osolte a případně ochuťte oregánem.