Snadné domácí kremrole

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

5.0

1x hodnoceno

Na první pohled trochu netradiční vánoční občerstvení – kremrole. Pokud milujete tyhle křehké dobroty, věřte, že je snadno připravíte doma a jistě vám přijdou k duhu. Nadýchané křehké trubičky naplněné sněhovým krémem jistě budou zlatým hřebem vaší sváteční tabule.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup na kremrole

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo rozehřejte a pomažte jím plechové trubičky.
  2. Rozválené listové těsto dejte i s pečicím papírem na vál, celé potřete rozšlehaným vejcem a poté radýlkem nebo nožem nakrájejte na proužky široké přibližně 3 cm.
  3. Jednotlivé proužky naviňte na trubičky tak, aby se kraje těsta lehce překrývaly a potřená strana byla navrchu.
  4. Kremrole pečte na plechu vyloženém pečicím papírem dozlatova přibližně 15–20 minut.
  5. Hotové a ještě teplé je stáhněte z trubiček a nechte vychladnout.                   

Postup na náplň

  1. Bílky se špetkou soli vyšlehejte v dokonale odmaštěné nádobě dopolotuha.
  2. V rendlíku smíchejte vodu s cukrem a za stálého míchání přiveďte k varu.
  3. Následně směs ohřejte na teplotu 121 °C a stáhněte z plotny. Cukrový rozvar přilévejte za stálého šlehání tenkým pramínkem k ušlehaným bílkům a následně celou náplň šlehejte, dokud nedosáhne pokojové teploty.
  4. Hotovou náplň dejte do zdobicího sáčku a naplňte jí kremrole.
  5. Ty před podáváním lehce posypte moučkovým cukrem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte