Na první pohled trochu netradiční vánoční občerstvení – kremrole. Pokud milujete tyhle křehké dobroty, věřte, že je snadno připravíte doma a jistě vám přijdou k duhu. Nadýchané křehké trubičky naplněné sněhovým krémem jistě budou zlatým hřebem vaší sváteční tabule.
Snadné domácí kremrole
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
5.0
1x hodnoceno
Postup na kremrole
- Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo rozehřejte a pomažte jím plechové trubičky.
- Rozválené listové těsto dejte i s pečicím papírem na vál, celé potřete rozšlehaným vejcem a poté radýlkem nebo nožem nakrájejte na proužky široké přibližně 3 cm.
- Jednotlivé proužky naviňte na trubičky tak, aby se kraje těsta lehce překrývaly a potřená strana byla navrchu.
- Kremrole pečte na plechu vyloženém pečicím papírem dozlatova přibližně 15–20 minut.
- Hotové a ještě teplé je stáhněte z trubiček a nechte vychladnout.
Postup na náplň
- Bílky se špetkou soli vyšlehejte v dokonale odmaštěné nádobě dopolotuha.
- V rendlíku smíchejte vodu s cukrem a za stálého míchání přiveďte k varu.
- Následně směs ohřejte na teplotu 121 °C a stáhněte z plotny. Cukrový rozvar přilévejte za stálého šlehání tenkým pramínkem k ušlehaným bílkům a následně celou náplň šlehejte, dokud nedosáhne pokojové teploty.
- Hotovou náplň dejte do zdobicího sáčku a naplňte jí kremrole.
- Ty před podáváním lehce posypte moučkovým cukrem.