Smažený sýr je chuťovka, kterou lidé buď milují, nebo ji do svého jídelníčku nikdy nezařadí. Když ale vyberete kvalitní plátky sýra a připravíte si je ve formě špízů, jistě mile překvapíte každého fanouška klasického smažáku.
Smažený sýr na špízu
- snadné
- do 60 minut
- Vege & vegan, Předkrmy, Hlavní chody
4.3
3x hodnoceno
Postup:
- Plátky různých druhů sýra (všechny tvaru čtverce) položte na sebe a napíchejte do nich špejle (ideálně se špičkou). Nožem nakrájejte špízy.
- Připravte si tři talíře na trojobal - prosátá mouka, rozšlehané vejce s mlékem a solí, strouhanka (nejlépe domácí ze starého pečiva).
- Postupně je obalte v mouce, vyšlehaných vejcích a strouhance.
- Poté ještě jednou zopakujte vaječnou vrstvu a vrstvu strouhanky. Sýr poté nepoteče přes strouhankový obal.
- Salát přendejte do mísy, přidejte cherry rajčata na čtvrtiny, okurku a papriky nakrájené na menší kousky.
- Zeleninu smíchejte se zálivkou z extra virgin olivového oleje, soli, pepře z mlýnku a balsamikového octa.
- Špízy smažte v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Podávejte teplé a s připraveným salátem.
GUSTO TIP:
POKUD DÁTE DO PÁNVE NA SMAŽENÍ PŘED OLEJEM TROCHU SOLI, BUDE MÉNĚ PRSKAT.