Maďarská klasika, která u nás už zdomácněla – segedín! Připravte si poctivý segedínský guláš se zelím a smetanou. Místo houskového knedlíku jsme k němu tentokrát jako přílohu zvolili karlovarský knedlík.
Segedínský guláš s karlovarským knedlíkem
- střední
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
2.3
3x hodnoceno
Postup guláš
- Cibuli a česnek si nakrájíme najemno. Maso na kostky.
- Na oleji orestujeme cibuli do hněda, pak přidáme česnek a chvilku restujeme. Přidáme maso a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a kmín.
- Přidáme lžíci hladké mouky. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
- Přidáme proprané a nasekané kysané zelí. Dochutíme solí, smetanou a provaříme.
Postup karlovarský knedlík
- Toustový chléb si nakrájíme na kostky a můžeme v troubě usušit (není to nutné).
- Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do sněhu. Žloutky vyšleháme s mlékem a nasekanou petrželkou, ochutíme solí a pepřem a smícháme vše dohromady.
- Dáme na potravinářskou fólii a motáme knedlíky.
- Podle velikosti vaříme cca 20 minut.