Segedínský guláš s karlovarským knedlíkem

  • střední
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

2.3

3x hodnoceno

Maďarská klasika, která u nás už zdomácněla – segedín! Připravte si poctivý segedínský guláš se zelím a smetanou. Místo houskového knedlíku jsme k němu tentokrát jako přílohu zvolili karlovarský knedlík.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup guláš

  1. Cibuli a česnek si nakrájíme najemno. Maso na kostky.
  2. Na oleji orestujeme cibuli do hněda, pak přidáme česnek a chvilku restujeme. Přidáme maso a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a kmín.
  3. Přidáme lžíci hladké mouky. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
  4. Přidáme proprané a nasekané kysané zelí. Dochutíme solí, smetanou a provaříme.

Postup karlovarský knedlík

  1. Toustový chléb si nakrájíme na kostky a můžeme v troubě usušit (není to nutné).
  2. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do sněhu. Žloutky vyšleháme s mlékem a nasekanou petrželkou, ochutíme solí a pepřem a smícháme vše dohromady.
  3. Dáme na potravinářskou fólii a motáme knedlíky.
  4. Podle velikosti vaříme cca 20 minut. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte