Sardinková pomazánka

  • velmi snadné
  • do 10 minut
  • Svačiny, Snídaně

3.9

7x hodnoceno

Rybičková pomazánka je jednou z nejběžnějších a také nejoblíbenějších pomazánek u nás. Nejčastěji se připravuje ze sardinek. Sardinky jsou bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin a dalších zdraví prospěšných látek. Naše pomazánka je skvělá s čerstvým pečivem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Krémový sýr a slitou konzervu sardinek dů­kladně promíchejte.
  2. Přidejte nadrobno nakrájené uvařené vejce, okurku a lžičku majonézy.
  3. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s pečivem a zeleninou.

Tipy od nutriční terapeutky

Sardinky patří mezi bohaté zdroje omega-3 mastných kyselin. Jejich příjem podporuje mimo jiné správnou činnost srdce. Obsažená dokosahexaenová kyselina (známá pod zkratkou DHA) také udržuje zdravé oči a správnou funkci mozku. To zahrnuje schopnost koncentrace, učení, paměti a myšlení.

"Zdravé tuky" navíc ocení těhotné i kojící ženy. Přispívají totiž ke správnému vývoji očí a mozku miminka. 

Sardinky dále obsahují kvalitní bílkoviny, jód, vitaminy a minerální látky. Z pouhé jedné konzervy přijmeme zdraví prospěšný a důležitý draslík, hořčík, zinek, selen, vápník, v zimních měsících často chybějící vitamin D nebo některé vitaminy skupiny B.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte