I na podzim si můžete dopřát chutný a výživný salát. Ten náš je z pečené zeleniny, pohanky a tempehu, takže si na něm pochutnají i vegetariáni. Pojí se v něm skvělá chuť hořčice, pomeranče a sušených rajčat s dýní a žampiony.
Podzimní salát z pečené zeleniny s pohankou
- velmi snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Saláty, Večeře, Vege & vegan
5.0
2x hodnoceno
Postup
- Žampióny, dýni a tempeh si nakrájejte na kousky. Dejte na plech s pečicím papírem, zakápněte malým množstvím oleje a posypte grilovacími bylinkami.
- Promíchejte a pečte 20 minut na 200 °C na horký vzduch.
- Mezitím si uvařte pohanku do měkka.
- Do talíře servírujte listy salátu, polníčku, cizrnu, uvařenou pohanku, nakrájená sušená rajčata, rozlámané pekanové ořechy, nakrájený pomeranč a pečenou zeleninu s tempehem.
- V misce smíchejte olej ze sušených rajčat, hořčici, šťávu z pomeranče, sůl a pepř.
- Zálivku smíchejte se salátem a ihned servírujte.