Podzimní salát z pečené zeleniny s pohankou

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Saláty, Večeře, Vege & vegan

4.0

3x hodnoceno

I na podzim si můžete dopřát chutný a výživný salát. Ten náš je z pečené zeleniny, pohanky a tempehu, takže si na něm pochutnají i vegetariáni. Pojí se v něm skvělá chuť hořčice, pomeranče a sušených rajčat s dýní a žampiony.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Žampióny, dýni a tempeh si nakrájejte na kousky. Dejte na plech s pečicím papírem, zakápněte malým množstvím oleje a posypte grilovacími bylinkami.
  2. Promíchejte a pečte 20 minut na 200 °C na horký vzduch.
  3. Mezitím si uvařte pohanku do měkka.
  4. Do talíře servírujte listy salátu, polníčku, cizrnu, uvařenou pohanku, nakrájená sušená rajčata, rozlámané pekanové ořechy, nakrájený pomeranč a pečenou zeleninu s tempehem.
  5. V misce smíchejte olej ze sušených rajčat, hořčici, šťávu z pomeranče, sůl a pepř.
  6. Zálivku smíchejte se salátem a ihned servírujte.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte