Inspiraci pro tento salát jsme vzali až z dalekého Libanonu, kde je Tabouleh národním pokrmem. Většinou se podává jako předkrm, ale vy ho můžete využít i jako přílohu ke grilovanému masu. Jeho neobvyklou a svěží chuť mu dodává kombinace citronu, petržele a máty.
Salát Tabouleh
- snadné
- více než 60 minut
- Předkrmy, Saláty, Přílohy
2.0
2x hodnoceno
Postup
- Bulgur v cedníku několikrát propláchněte vodou, uvařte doměkka, sceďte, vložte do kastrůlku a zakápněte šťávou z citronu.
- Okurku zbavte střední části se semínky a nakrájejte nadrobno, rajčata zbavte dužiny se semínky a také je nakrájejte nadrobno.
- Zeleninu dejte do mísy, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a jarní cibulky, najemno nasekané bylinky, kůru z citronu, kmín, sůl a vše dobře promíchejte.
- Přisypte hotový bulgur, zalijte olejem a dochuťte šťávou z citronu, případně podle potřeby ještě solí.
- Po promíchání nechte alespoň hodinu odležet v chladu, aby měl bulgur možnost natáhnout do sebe všechny chutě.
- Citron se spojí s ostatními ingrediencemi a jeho ostře kyselá chuť se trochu zjemní. Naopak máta s petrželkou se pěkně rozvoní.
- Před podáváním dozdobte listy salátu a měsíčky citronu.