Salát Tabouleh

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Předkrmy, Saláty, Přílohy

2.3

3x hodnoceno

Inspiraci pro tento salát jsme vzali až z dalekého Libanonu, kde je Tabouleh národním pokrmem. Většinou se podává jako předkrm, ale vy ho můžete využít i jako přílohu ke grilovanému masu. Jeho neobvyklou a svěží chuť mu dodává kombinace citronu, petržele a máty.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Pšeničný bulgur 100 g
  • Citrónová šťáva 2 lžíce
  • Červená cibule 1 ks
  • Jarní cibulka 6 ks
  • Okurka salátová 1 ks
  • Rajčata 4 ks
  • Hladkolistá petržel 1 svazek
  • Čerstvá máta 1 hrst
  • Mletý kmín 1 lžička
  • Sůl
  • Extra panenský olivový olej 130 ml
  • Citronová kůra

Postup

  1. Bulgur v cedníku několikrát propláchněte vodou, uvařte doměkka, sceďte, vložte do kastrůlku a zakápněte šťávou z citronu. 
  2. Okurku zbavte střední části se semínky a nakrájejte nadrobno, rajčata zbavte dužiny se semínky a také je nakrájejte nadrobno. 
  3. Zeleninu dejte do mísy, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a jarní cibulky, najemno nasekané bylinky, kůru z citronu, kmín, sůl a vše dobře promíchejte. 
  4. Přisypte hotový bulgur, zalijte olejem a dochuťte šťávou z citronu, případně podle potřeby ještě solí. 
  5. Po promíchání nechte alespoň hodinu odležet v chladu, aby měl bulgur možnost natáhnout do sebe všechny chutě. 
  6. Citron se spojí s ostatními ingrediencemi a jeho ostře kyselá chuť se trochu zjemní. Naopak máta s petrželkou se pěkně rozvoní. 
  7. Před podáváním dozdobte listy salátu a měsíčky citronu.

 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte