Chcete si po svátečním hodování doplnit vitaminy a začít s trochu odlehčenějším jídelníčkem? Pak jsme se vám přesně trefili do chuti. Nutriční specialistka Tereza Havlínová pro nás připravila recept na salát se zdravou řepou, pomerančem a sýrem feta – vhodný pro lehký start do nového roku. Vyzkoušejte!
Salát s řepou, fetou a pomerančem
- snadné
- do 60 minut
- Saláty, Vege & vegan
3.4
26x hodnoceno
Postup:
- Troubu předehřejte na 200 °C. Řepu oloupejte a nakrájejte na stejně velké klínky.
- Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
- Podle chuti přidejte rozmarýn nebo tymián, zabalte do alobalu a pečte 30–40 minut.
- Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na klínky a na posledních 10 minut přidejte k řepě.
- Ostrým nožem zkuste, zda jsou řepa i cibule upečené. Pokud ano, nechte vychladnout.
- Do talířů rozprostřete salát, přidejte mátu, cibuli a zamíchejte.
- Přidejte řepu, rozdrobte fetu a posypte nasekanými ořechy.
- Přisypte dílky pomeranče a dýňová semínka.
- Na dresink smíchejte šťávu z pomeranče a dijonskou hořčici.
- Vmíchejte olivový olej, přidejte špetku soli a pepře.
- Dresink můžete přimíchat rovnou k salátu, případně ho nechat v mističce na stole.
GUSTO TIPY:
MÁTE NASPĚCH, POTŘEBUJETE UŠETŘIT ČAS A ZÁROVEŇ SI POCHUTNAT? SÁHNĚTE PO PŘEDVAŘENÉ VAKUOVĚ BALENÉ ŘEPE. KROMĚ SALÁTŮ SE SKVĚLE HODÍ TŘEBA DO SMOOTHIES NEBO POMAZÁNEK.
MÍSTO MÁTY MŮŽETE NA OZDOBU POUŽÍT NAPŘ. I KLÍČKY A ROZMARÝN NAHRADIT TYMIÁNEM. ZÁLEŽÍ JEN NA VÁS.