Abyste si mohli dopřát pravé italské krémové risotto, rozhodně nemusíte do drahé italské restaurace. Bez problému ho zvládnete připravit ve vlastní kuchyni, vystačíte si totiž jen s několika ingrediencemi. A navíc, jedna sklenka vína při vaření také není k zahození. Hotové risotto si můžete doladit přesně podle svých představ, ale kombinace šafránu a marinovaného lososa je u nás na prvním místě!
Šafránové risotto s marinovaným uzeným lososem
- střední
- do 30 minut
- Hlavní chody, Předkrmy, Večeře, Vaříme ze 7 surovin
4.5
2x hodnoceno
Postup šafránové risotto
- Nadrobno nakrájenou šalotku nechte zesklovatět v rendlíku.
- Přidejte rýži a lehce ji asi 4 minuty restujte.
- Rýži podlijte bílým vínem, počkejte, než se voda částečně odpaří a poté postupně dolévejte zeleninovým vývarem.
- Důležité je vývar přilívat postupně, jakmile se předchozí množství odpaří, přilijte další.
- Vývar tak spotřebujete asi v sedmi až deseti krocích.
- Rissoto ochuťte špetkou kvalitního šafránu a zamíchejte.
- Když je rýže měkká, vmíchejte do ní parmazán a rendlík stáhněte z plotny.
- Na závěr do pokrmu vmíchejte studené máslo a přidejte sůl a pepř.
- Ozdobte lososem, estragonem, hráškem a parmazánem.
Postup marinovaný uzený losos v limetkové šťávě a estragonu
- V menší misce smíchejte olej, šťávu z půlky limety a sůl.
- Vše promíchejte a přidejte nasekaný estragon.
- Plátky uzeného lososa nechte naložené v marinádě minimálně dvě hodiny.
- Takto naloženého lososa podávejte s připraveným rissotem, ale výborný je i jen s opečeným toastem.