Zdravé jídlo může být i velmi dobré. A náš recept s růžičkovou kapustou s čerstvým kozím sýrem a kaštany je toho důkazem. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že jíst zdravě není taková oběť.
Růžičková kapusta s čerstvým kozím sýrem a kaštany
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Růžičkovou kapustu nejprve dobře očistěte a poté nasypte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Nechte pozvolna vařit maximálně 7 minut.
- Sceďte a krátce zchlaďte v připravené míse s ledovou vodou, aby si zachovala barvu. Nezapomeňte nechat okapat.
- Cibuli nakrájejte na měsíčky, slaninu na nudličky a společně restujte v pánvi dozlatova. Přidejte máslo a nechte lehce rozpustit. Poté přisypte kaštany, promíchejte a zalijte portským vínem. Krátce provařte do zhoustnutí.
- Následně přidejte spářené kapustičky a promíchejte. Prohřejte, dochuťte solí, pepřem a zasypte hladkolistou petrželkou.
- Na závěr přidejte sušené brusinky a podávejte s kozím sýrem posypaným pískavicí.