Růžičková kapusta s čerstvým kozím sýrem a kaštany

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody

0.0

0x hodnoceno

Zdravé jídlo může být i velmi dobré. A náš recept s růžičkovou kapustou s čerstvým kozím sýrem a kaštany je toho důkazem. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že jíst zdravě není taková oběť.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Růžičkovou kapustu nejprve dobře očistěte a poté nasypte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Nechte pozvolna vařit maximálně 7 minut.
  2. Sceďte a krátce zchlaďte v připravené míse s ledovou vodou, aby si zachovala barvu. Nezapomeňte nechat okapat.
  3. Cibuli nakrájejte na měsíčky, slaninu na nudličky a společně restujte v pánvi dozlatova. Přidejte máslo a nechte lehce rozpustit. Poté přisypte kaštany, promíchejte a zalijte portským vínem. Krátce provařte do zhoustnutí.
  4. Následně přidejte spářené kapustičky a promíchejte. Prohřejte, dochuťte solí, pepřem a zasypte hladkolistou petrželkou.
  5. Na závěr přidejte sušené brusinky a podávejte s kozím sýrem posypaným pískavicí.

Gusto tipy: pokud nemáte klasický kozí sýr, můžete použít i fetu. Kapustičky se slaninou a kaštany mohou posloužit jako příloha k pečenému masu, ale klidně je podávejte jen tak. Je to brilantní kombinace.

Rovnoměrný var: abyste měli jistotu, že změkne i pevný košťál, nařízněte ho před vařením do kříže. Řez by měl být hluboký jen pár milimetrů, aby se kapustička nerozpadla.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte