Ricottovým dortem krásně vyšperkujete nedělní rodinný oběd a potěšíte jím i návštěvu. Vsadíme se, že nezbyde ani kousek! Lehký, letní dezert, který si můžete dopřát i při dietě, protože mu sladkou chuť dodává banán a doslazuje se xylitolem.
Ricottový čokoládový dort s borůvkami
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Riccottu, slepičí vejce, rozmačkaný banán, rozpuštěné máslo, kakao, xylitol a vanilkovou esenci smícháme dohromady. Vymícháme těsto, které dáme do formy o průměru cca 17 cm vyložené pečícím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C cca 45 minut. Necháme vychladnout.
- Na vodní lázni si zahřejeme smetanu a těsně předtím, než se začne vařit, rozpustíme čokoládu a přidáme vodu.
- Vychlazený dort potřeme polevou, zdobíme ořechy a borůvkami a můžeme podávat.
- Uchováváme v lednici.