Ricottový čokoládový dort s borůvkami

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

0.0

0x hodnoceno

Ricottovým dortem krásně vyšperkujete nedělní rodinný oběd a potěšíte jím i návštěvu. Vsadíme se, že nezbyde ani kousek! Lehký, letní dezert, který si můžete dopřát i při dietě, protože mu sladkou chuť dodává banán a doslazuje se xylitolem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Riccottu, slepičí vejce, rozmačkaný banán, rozpuštěné máslo, kakao, xylitol a vanilkovou esenci smícháme dohromady. Vymícháme těsto, které dáme do formy o průměru cca 17 cm vyložené pečícím papírem.
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C cca 45 minut. Necháme vychladnout.
  3. Na vodní lázni si zahřejeme smetanu a těsně předtím, než se začne vařit, rozpustíme čokoládu a přidáme vodu.
  4. Vychlazený dort potřeme polevou, zdobíme ořechy a borůvkami a můžeme podávat.
  5. Uchováváme v lednici.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte