Lehké dezerty s ovocem v létě zkrátka frčí. Máme pro vás další recept do sbírky, abyste nemuseli pořád dokola péct bublaninu. Tentokrát se s námi můžete pustit do ricottového chlebíku s krémem.
Ricottový chlebík s jogurtovým krémem a jahodami
- snadné
- více než 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Vyšleháme čerstvá vejce pokojové teploty spolu s xylitolem nebo třtinovým cukrem do světlé pěny. Přidáme kokosový olej. Vodu a ricottu, kterou jsme předem scedili.
- Pomalu přidáme mouku, kokos, prášek do pečiva, sodu a sůl a vyšleháme do hladkého těsta, do kterého přidáme porkájené jahody a dáme do pečícím papírem vyložené formy na chlebík. Ideální je rozdělit těsto napůl.
- Pečeme ve dvou formách při 180 °C zhruba 50 minut. Vyzkoušíme špejlí, pokud se nelepí je hotovo. Necháme vychladnout v troubě.
- Mezitím si připravíme krém. Šlehačku vyšleháme s třtinovým cukrem dotuha a potom zašleháme bio řecký jogurt, přidáme flavdrops.
- Vychladlé části chlebíčku pomažeme krémem, dáme na sebe a dozdobíme čerstvými jahodami a dáme vychladit do ledničky.