Ricottový chlebík s jogurtovým krémem a jahodami

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

0.0

0x hodnoceno

Lehké dezerty s ovocem v létě zkrátka frčí. Máme pro vás další recept do sbírky, abyste nemuseli pořád dokola péct bublaninu. Tentokrát se s námi můžete pustit do ricottového chlebíku s krémem.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Těsto
  • Sýr ricotta 500 g
  • Jogurt bílý 100 g
  • Kokosový olej 50 g
  • Teplá voda 50 ml
  • Čerstvá BIO vejce 6 ks M 3 ks
  • Xylitol 50 g
  • Špaldová celozrnná mouka 90 g
  • Kokos strouhaný 10 g
  • Přírodní vanilkový extrakt 6 kapka
  • Kypřicí prášek do pečiva 10 g
  • Jedlá soda 3 g
  • Sůl
  • Jahody 150 g
  • Krém
  • Smetana ke šlehání 33% 150 ml
  • Řecký jogurt (BILLA BIO) 2 balení
  • Třtinový cukr 8 g
  • Přírodní vanilkový extrakt 5 kapka
  • Na ozdobu
  • Jahody 150 g

Postup

  1. Vyšleháme čerstvá vejce pokojové teploty spolu s xylitolem nebo třtinovým cukrem do světlé pěny. Přidáme kokosový olej. Vodu a ricottu, kterou jsme předem scedili.
  2. Pomalu přidáme mouku, kokos, prášek do pečiva, sodu a sůl a vyšleháme do hladkého těsta, do kterého přidáme porkájené jahody a dáme do pečícím papírem vyložené formy na chlebík. Ideální je rozdělit těsto napůl.
  3. Pečeme ve dvou formách při 180 °C zhruba 50 minut. Vyzkoušíme špejlí, pokud se nelepí je hotovo. Necháme vychladnout v troubě.
  4. Mezitím si připravíme krém. Šlehačku vyšleháme s třtinovým cukrem dotuha a potom zašleháme bio řecký jogurt, přidáme flavdrops.
  5. Vychladlé části chlebíčku pomažeme krémem, dáme na sebe a dozdobíme čerstvými jahodami a dáme vychladit do ledničky.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte