Zapomeňte na řídkou rajskou polévku ze školní jídelny. Tahle tomatová polévka je italská, hustá s intenzivní chutí a vůní rajčat a bazalky. Pro zjemnění se přidává trochu smetany. Vyzkoušejte náš recept na rajčatovou polévku a uvidíte, že si ji zamilujete na první ochutnání.
Rajčatová polévka se smetanou
- snadné
- do 30 minut
- Polévky
4.0
2x hodnoceno
Postup
- Čerstvá rajčata spařte, oloupejte a dejte stranou.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji.
- Spařená rajčata nakrájejte, přidejte česnek a vše restujte zhruba 6–8 minut.
- Přidejte rajčatové pyré, pepř, sůl a bazalku a dolijte vodu podle hustoty polévky.
- Povařte 20 minut a rozmixujte. Na závěr polévku zjemněte smetanou.