Rajčata sušená v troubě

  • velmi snadné
  • více než 60 minut
  • Předkrmy, Přílohy

1.6

13x hodnoceno

Chuť rajčat si nemusíte dopřávat jen v době, kdy právě dozrávají. Usušte si část své úrody a můžete je používat i v době, kdy sezóna rajčat dávno skončí. Aby nepřišlo ani rajče na zmar, připravili jsme pro vás recept na sušená rajčata. A nepotřebujete na ně, žádné speciální náčiní, suší se totiž v troubě.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Troubu předehřejte na 80 °C
  2. Plech vyložte pečicím papírem a dejte stranou.
  3. Rajčata omyjte a osušte čistou kuchyňskou utěrkou.
  4. Nakrájejte rajčata na poloviny a vložte je do středně velké mixovací nádoby.
  5. Rajčata pokapejte olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Promíchejte rajčata, aby se obalila v oleji.
  6. Rajčata položte řezem nahoru na připravený plech.
  7. Sušte v předehřáté troubě po dobu 4–8 hodin nebo v sušičce po dobu 6–10 hodin, dokud rajčata nejsou uschlá. Čas se bude lišit v závislosti na velikosti rajčat a na tom, jak jsou šťavnatá.
  8. Vyjměte rajčata z trouby skladujte ve vzduchotěsné nádobě. V ledničce vydrží týden, ale je možné je i zamrazit.

Gusto tip

Pokud zrovna nemáte domácí rajčata ze zahrádky, můžete usušit ta, která dodávají čeští farmáři pod značkou Česká farma. Ta rostou na českých polích, a proto mají stejně dobrou chuť, jako ta ze zahrádky.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte