Chuť rajčat si nemusíte dopřávat jen v době, kdy právě dozrávají. Usušte si část své úrody a můžete je používat i v době, kdy sezóna rajčat dávno skončí. Aby nepřišlo ani rajče na zmar, připravili jsme pro vás recept na sušená rajčata. A nepotřebujete na ně, žádné speciální náčiní, suší se totiž v troubě.
Rajčata sušená v troubě
- velmi snadné
- více než 60 minut
- Předkrmy, Přílohy
1.0
8x hodnoceno
Postup
- Troubu předehřejte na 80 °C
- Plech vyložte pečicím papírem a dejte stranou.
- Rajčata omyjte a osušte čistou kuchyňskou utěrkou.
- Nakrájejte rajčata na poloviny a vložte je do středně velké mixovací nádoby.
- Rajčata pokapejte olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Promíchejte rajčata, aby se obalila v oleji.
- Rajčata položte řezem nahoru na připravený plech.
- Sušte v předehřáté troubě po dobu 4–8 hodin nebo v sušičce po dobu 6–10 hodin, dokud rajčata nejsou uschlá. Čas se bude lišit v závislosti na velikosti rajčat a na tom, jak jsou šťavnatá.
- Vyjměte rajčata z trouby skladujte ve vzduchotěsné nádobě. V ledničce vydrží týden, ale je možné je i zamrazit.
Gusto tip
Pokud zrovna nemáte domácí rajčata ze zahrádky, můžete usušit ta, která dodávají čeští farmáři pod značkou Česká farma. Ta rostou na českých polích, a proto mají stejně dobrou chuť, jako ta ze zahrádky.