Pečená zelenina se dá připravovat celý rok, ale hodí se obzvlášť v podzimních měsících, kdy nemáme chuť na studené pokrmy. Zkuste náš recept na rajčata pečená s česnekem a sýrem feta. Pečená rajčata si můžete dát jako přílohu nebo jen tak samotné. Pochutnáte si v každém případě.
Rajčata pečená s česnekem, tymiánem a sýrem feta
- snadné
- do 60 minut
- Večeře, Vege & vegan, Přílohy
3.0
8x hodnoceno
Postup
- Připravte si nerezovou zapékací nádobu a na dno vyskládejte oba druhy rajčat, česnek a sýr feta nakrájený na plátky.
- Zakapejte olivovým olejem, vinným octem a citronovou šťávou. Posypte třtinovým cukrem a přihoďte snítky tymiánu.
- Opepřete a osolte podle chuti. Se solí buďte opatrní, protože feta je slaná. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 45 minut.
- Podávejte s plátky opečeného bílého chleba.